Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNI PLAN

Nijemci ponudili Trumpu milijardu eura za LNG

U.S. President Trump announces Bahrain agreement at the White House in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.09.2020.
u 19:42

Sjeverni tok 2 je novi plinovod ispod Baltičkog mora za uvoz ruskog plina u Njemačku, a Trump, ali i države članice EU iz srednje i istočne Europe, u tome vide opasnost od povećanja ovisnosti Njemačke o ruskom plinu.

Njemačka vlada pokušava kupiti spas za kontroverzni plinovod Sjeverni tok 2 od američkih sankcija. Prema pisanju lista Die Zeit, njemački ministar financija Olaf Scholz predložio je američkom kolegi Stevenu Mnuchinu da će Njemačka s milijardu eura financirati gradnju dvaju LNG terminala za uvoz američkog ukapljenog plina.

Time bi, nadaju se Nijemci, administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa mogla biti voljna poštedjeti projekt Sjeverni tok 2 ciljanih sankcija koje prijete da bi ga mogle zaustaviti.

Sjeverni tok 2 je novi plinovod ispod Baltičkog mora za uvoz ruskog plina u Njemačku, a Trump, ali i države članice EU iz srednje i istočne Europe, u tome vide opasnost od povećanja ovisnosti Njemačke o ruskom plinu.

Nijemci vjeruju da Trumpa mogu udobrovoljiti obećanjem o milijardu eura, koliko bi savezna vlada usmjerila u financiranje LNG terminala. Nakon pokušaja atentata na ruskog oporbenjaka Navaljnog, Merkel je pod sve većim pritiskom da odustane od posla s Rusima.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
domolub
23:16 17.09.2020.

pa evo uskoro ga imamo i mi neka nama dadu toliku lovu i mi ćemo im isporučivati iz krka .kein problem

SN
Snowman
19:59 17.09.2020.

Koja to EU clanica ima strah za Njemce. Glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije