Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1,7 bilijuna eura
Povratak na članak

Nijemci gomilaju milijarde na štednim knjižicama, bankari objasnili što se događa

Građani Nemačke nagomilali su goleme sume novca tijekom krize. I izgleda da će se to tako nastaviti jer ekonomisti ne predviđaju skori značajniji rast potrošnje. Jedino bi turizam mogao profitirati.

Komentari 10

FO
foca
09:03 30.03.2021.

I Hrvati štede oko 300 milijardi kuna, to bi moglo biti ekvivalent njemačkoj štednji, no ako vidimo da to posjeduje manje od 1% Hrvata, e tu je problem i bitna razlika ..

VL
DU
Deleted user
09:29 30.03.2021.

Sve su to odavno predvidjeli poznati američki menadžeri. Europa tone ekonomski jer nije konkurentna i ima tradicionalnu averziju prema poduzetništvu i riziku, i narod i banke i države štede umjesto da ulažu u novu održivu ekonomiju. Posljedice toga će biti ugodno ali sigurno propadanje uz nešto novaca na računu, ali i nedostatak novih poduzeća koja bi bila konkurentna Americi i Kini. Dakle lagano propadanje pa tko dulje izdrži sa ušteđevinom. Nevjerojatno da su to neki američki manageri predvidjeli još prije 15 godina.

VL
IG
igorl
09:53 30.03.2021.

Dakle - sve je bilo zatvoreno zbog korone, nitko nije nista radio, imas 12% vise depozita u bankama, a oni tvrde da nema inflacije. Tu netko nekog nesto u mozak. Ljudi moji inflacija od 10% nam ne gine iducih par godina dok se sve ne vrati u normalu. Tiskaju pare nemilice.

VL
HR
hrza
12:01 30.03.2021.

Gomilaju milijarde na štednim knjižicama a ja za isti period gomilam iljade kuna minusa na računu. !!!!

VL
MX
Mister X
09:59 30.03.2021.

Na prvi pogled, ekonomska kriza uslijed korone dovodi do paradoksalne situacije – mnogi građani Njemačke imaju na računu znatno više novca nego prije godinu dana. I – tome se ne nazire kraj. Odnosno, ne predviđa se neki kratkoročni preokret u smjeru veće potrošnje. Šta ti je demokracija i sloboda više se seksaju mane kupuju ćudo kako to isplašeni i trgovine zatvorene ili teroriziranje sa brojem i najavom kad dolaziš u koje bvijeme i sa dozvolom. Korona ne ubiju uglavnom joj je funkcija od budala u svjetu raditi ćiste idiote ....

VL
IV
ivan222
09:29 30.03.2021.

Nije u šoldima sve...nešto je i u nekretninama...a Hrvati europski prvaci u tome

VL
VU
VučedolacHrvat
09:45 30.03.2021.

Hrvati nemaju ovakve probleme. 😂😂😂

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.