Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Nijemac turskog porijekla u Koprivnici otvara tvornicu nakita

\'A silversmith works on a piece of jewellery at Ibay\'s Silver in the northern Philippine mountain resort city of Baguio, the summer capital of the Philippines, on September 20, 2010. These 92.5 ster
pixsell
03.11.2010.
u 11:35

Cem Ustundag uložit će dva milijuna eura i otvoriti 200 radnih mjesta

U vrijeme kada većini poduzetnika nove investicije zvuče kao nemoguća misija, mladi poduzetnik Cem Ustundag, Nijemac turskog podrijetla, u Koprivnici će pokrenuti tvornicu srebrnog nakita i ambalaže za nakit, u koju planira uložiti čak dva milijuna eura te zaposliti barem 50-ak lokalnih radnika.

Postupna realizacija

Ustundag već sada u Hrvatskoj zapošljava 200-tinjak radnika. U Koprivnici je planirano otvoriti 100-tinjak radnih mjesta, no taj će se broj dosegnuti postupno, tek u nekoliko idućih godina.

– Namjeravali smo odmah krenuti s punom proizvodnjom i realizirati cijeli projekt, no gospodarska situacija u Hrvatskoj je dosta loša i troškovi su vrlo veliki, pa moramo ići korak po korak. Za početak, polako ćemo krenuti s radom pogona za proizvodnju kartonske ambalaže, odnosno kutijica za nakit – objasnio je Ustundag i najavio početak proizvodnje već za 15-ak dana, dok bi prvi koprivnički nakit trebao biti proizveden za godinu, dvije.

U početku namjerava zaposliti pet do deset radnika, a kako će se posao širiti i otvarati novi pogoni, rast će i broj potrebnih radnih mjesta – u iduće dvije godine zaposlio bi 30 osoba, a nakon još godinu dana broj radnika u proizvodnji trebao bi porasti na 50.

Za potrebe tvrtke, kaže, kupit će poslovnu zgradu od Milana Gajskog, vlasnika tvornice obuće Sloga, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine. U nju će preseliti upravu tvrtke, čije je središte dosad bilo u Zagrebu.

Hrvatska skupa

Ustundag otkriva i kako u Koprivnicu namjerava preseliti 50 posto cjelokupne proizvodnje.

U Hrvatskoj je, kaže, proizvodnja znatno skuplja nego, primjerice, na Tajlandu, ali smatra kako će na europskom tržištu brže doći do mušterija. Već sada, kaže, ima sklopljene ugovore s velikim trgovačkim lancima kao što su Konzum, Kaufland i Plodine.

Tvrtka zasad nakit proizvodi u Turskoj i na Tajlandu, a prodaje ga diljem svijeta. Intenzivno razvija i prodajnu mrežu u Njemačkoj i Srbiji.

Komentara 2

Avatar m_m
m_m
11:58 03.11.2010.

Kak će ga oderat, naivca!

Avatar tkozna
tkozna
15:49 03.11.2010.

Štel bi znati kulike radnih mjesta je Japa otvoril kakti Milinović za Liku? Morti za zeta nekaj bu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije