Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Facebooku

Nijemac osuđen zbog vrijeđanja izbjeglica

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
16.10.2015.
u 15:45

Napisao je da migrante treba pobiti na granici

 Zbog rasističkog komentara na Facebooku upućenog migrantima koji se posljednjih mjeseci masovno slijevaju prema Njemačkoj, 47-godišnji Nijemac kažnjen je novčanom kaznom od 1200 eura.

On je, naime, komentirajući jedan novinski napis o priljevu migranata u tu zemlju napisao: “Njemačka, probudi se, sve izbjeglice koji dolaze trebalo bi poubijati na granici i ostaviti ih da tamo leže mrtvi kao primjer ostalima koji dolaze iza njih. To bi bio šok i upozorenje onima koji stižu pa bi sigurno odustali od daljnjeg dolaženja, a samim bi time i ograda u Mađarskoj postala suvišna”.

Ovo je prvi slučaj da je jedan Nijemac na društvenim mrežama kažnjen zbog pisanja rasističkih komentara koji su vezani uz izbjegličku krizu, a osumnjičeni četrdesetsedmogodišnjak svoj je čin i priznao na sudu izjavivši da nije pripadnik radikalne desnice te kako ima puno prijatelja i kolega među strancima.

Na pitanje suca zašto je onda napisao rasistički komentar, odgovorio je kako stranci i migranti nisu ista stvar. Dodao je i da nema namjeru platiti novčanu kaznu koja mu je određena te da će radije umjesto toga odslužiti zatvorsku kaznu.

>>Ostojić: Hrvatska ne bi imala novca da se izbjeglice zadrže ovdje

>>Kamp na jugu Turske: Tko ima novca odlazi, tko nema ostaje

Komentara 21

Avatar d-ano
d-ano
16:00 16.10.2015.

do sad nisam puno razmisljao o madjarima ali moram da priznam da njihov predsjednik ima,,pravoo,, Islam ne pripada tradicijama Europe,,

Avatar Abcd....
Abcd....
15:47 16.10.2015.

Dobro im je Nijemac rekao, jer ovome se ne nazire kraj.

Avatar pora
pora
17:04 16.10.2015.

eto covjek u demokraciji ne smije iznijeti svoje misljenje :) a mozda je u i pravu ?! ne kuzim kako netko moze na silu u tvoj dom i kod toga tebe u tvom domu uznemiravati i ugrozavati ? Ne razumijemm kako netko najednom moze na silu kroz granicu bilo koje drzave pod bilo kojom izlikom-zar to nije invazija i neka vrsta okupacije-na silu upadat u neciji zivot ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije