Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM U PREDGRAĐU

Nijemac nudi turističke izlete u mjesta koje policija izbjegava

18.03.2009.
u 10:23

Njemački poduzetnički guru Rolf Glaser sjetio se u doba recesije ponuditi turistima koji dolaze u Rio de Janeiro novi pogled na jedan od najljepših gradova svijeta.

Osim plaža, sambe i posjeta Šećernoj glavi Glaser turistima želi pokazati pravi iskonski Rio, u koji čak ni policija ne dolazi ako ne mora jer tamo vrijede zakoni koje su napisale kriminalne bande, a provode ih njihovi lojalni vojnici.

Naravno, riječ je o favelema najvećega brazilskog grada, u kojima caruju nasilje, droga, kriminal i gdje život, kako su nam pokazali odlični filmovi "Božji grad" i "Elitna postrojba", ne vrijedi mnogo.

Glaser misli na vrhu brda Vidigal iznad Rija izgraditi 10 dobro opremljnih vila gdje će turisti moći iskusiti luksuz, s pogledom na jedan za njih nestvarni svijet. One hrabrije Glaser namjerava voditi u obilazak siromašnih predgrađa koji će biti ucrtani na njegove turističke karte.

Već sad je jasno da ovakav oblik turizma nikad neće poprimiti masovni oblik, no Glaser, koji za sebe tvrdi da je inovator, nada se da će uspjeti privući turiste i pokazati im Rio kakav ne viđaju na razglednicima i u oglasnim kampanjama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije