Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE MANJE INTERESA
Povratak na članak

Nijedan učenik ne želi biti stolar i mesar

Interesa ove godine u Obrtničkoj i industrijskoj školi nije bilo ni za stolara i tapetara, čudi se tome i ravnatelj Josip Miklaušić

Komentari 15

Avatar Made in Germany
Made in Germany
18:11 21.09.2016.

Steta da za struku gdje Hrvati imaju znanja i tradiciju nema ljudi. Vise nego casna zanimanja gdje se moze uz rad itekako dobro zaradit. Nema lijepsih razgovora nego sa pravim majstorima tih navedenih zanata.

VL
SO
SoloHan
18:22 21.09.2016.

Treba djecu pripremit za filozofski i plenume, jbš zanat

VL
ZE
zeljkonezeljko
18:50 21.09.2016.

Tko je pisao ovaj clanak? Nema grdjevinara, mesara itd. Pa koji roditelj je lud poslati svoje dijete u skolu za zanimanje koje nije placeno kako treba. Danas poslodavci jedva cekaju da im dodju radnici koje ce iskoristavati za crkavicu od place. I k tome mora im se odraditi brdo prekovremenih sati koji naravno nisu placeni. Kad Vlada ove drzave uredi radnicka prava ( place dostojne za koliko toliko normalan zivot, placeni prekovremeni sati, rad nedjeljom, praznikom, nocni rad) bit ce i skolaraca koji ce htjeti u obrtnicka zanimanja. I taj ravnatelj nije isao u obrtnicko zanimanje, a ni njegovo dijete sigurno ne ide u skolu za obrtnika. Drugom soli pamet, a svoju djecu ce poslati u skolu gdje se vrti lova.

VL
DU
Deleted user
18:15 21.09.2016.

"Za neka zanimanja poput stolara, tapetara ili, što mi je posebno čudno, mesara, ove se godine nije prijavio nijedan učenik. Zidara nemamo već godinama. " Mesar.. velike škole... pif! Tjedan dana obuke i dva mjeseca prakse, osim toga to je je mučan posao čak i ako radiš na maloprodajnom pultu (untura i van hladnjače svako malo). Građevina je priča za sebe. Građevina je mrtva iz razloga što su banke pred kolapsom. Građevina je sezonalna i relativno loše plaćena u omjeru na stanicu i fizičko habanje do te mjere da si sa 50 godina starosti spreman za mirovinu. Više plaće i bolji uvjeti rada pa neće više biti "deficitarni."

VL
ST
Startrack
18:15 21.09.2016.

Stolar i mesar se moze priucit. Idite za elektricare ili vodoinstalatere mada se realno i vodoinstlater moze priucit al trazi se licenca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.