Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Nije znao da u torbi nosi 300.000 eura, a prešao nekoliko granica

Fimi media
Marko Lukunić7PIXSELL
06.06.2017.
u 14:05

Riječ je o novcu koji je poslužio za kupnju blindiranog BMW-a za Ivu Sanadera

Kada sam 2004. putovao u München, moj prijatelj Mladen Barišić zamolio me da sa sobom ponesem jednu torbu. I ponio sam je. U njoj je bilo 300.000 eura, a taj sam novac uplatio na blagajni BMW-a, kazao je Anđelko Gavranović, svjedočeći u nastavku ponovljenog suđenja za aferu Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu.

Riječ je o novcu koji je poslužio za kupnju blindiranog BMW-a za Ivu Sanadera, a Gavranović je ostao kod svog iskaza koji je dao na prvom suđenju u prosincu 2012. Tada je ispričao gotovo nevjerojatnu priču iz koje je proizlazilo da  je prešao nekoliko državnih granica noseći torbu s 300.000 eura te ne znajući da je u toj torbi toliki novac.

– Tek kada sam došao na blagajnu i predao im torbu, vidio sam da je u torbi taj novac – iskazivao je Gavranović 2012., a kod tog je iskaza i sad ostao. Svjedočio je tada i da nije potpisao nikakvu potvrdu o primopredaji novca, a nakon što je novac predao, Barišića je obavijestio da je to napravio. BMW je inače kupljen iz crnih fondova HDZ-a, o čemu je nedavno iskazivao i tajkun Marijan Primorac.

U aferi Fimi media, Sanader, HDZ te ostali optuženi su za zlouporabu tešku 75 milijuna kuna. Terete se da su iz državnih poduzeća preko Fimi medije, tvrtke Nevenke Jurak, izvlačili novac kojim su potom financirane Sanaderove potrebe, ali i potrebe HDZ-a.

Na prvom suđenju bivši je premijer bio osuđen na devet godina zatvora, a HDZ na plaćanje novčane kazne od pet milijuna  kuna.  Tu  je presudu ukinuo Vrhovni sud, a u dosadašnjem tijeku ponovljenog suđenja ispitano je više od sto svjedoka, koji uglavnom ostaju kod iskaza koji su dali tijekom prvog postupka.

Jedan dio optuženika koristi zakonsku mogućnost pa se ne pojavljuje na raspravama koje se mogu održati i bez njihove nazočnosti. Na rasprave tako više od dva mjeseca ne dolazi ni Ivo Sanader, koji je na sudu zadnji put bio početkom travnja.

 

 

Komentara 9

Avatar dobry
dobry
14:38 06.06.2017.

Fimi-Agrokor. U prvom slučaju nestali novci i nastoji se razvodnjiti uloga hdz-ja i moćnika u počinjenom kriminalu. U slučaju Agrokora nestali novci, preko 40 MILIJARDI i nitko nije kriv i opet se nastoji slučaj razvodnjiti, a Plenković (hdz!) štiti odgovorne i po cijenu destabilizacije države, stranke i osobne karijere---a o "prijetvorbi i privatizaciji" od 90-tih naovamo niti da ne pričamo, ZNA SE tko je i za tu velepljačku hrvatskoga naroda odgovoran. Zajednički nazivnik za ovu hdz matematiku-jami i zataškaj!

AV
avim
15:33 06.06.2017.

Koji to ljudi sude i ispituju svjedoke i što je u svemu čudno da vjeruju u takve nebulozne ,,Nisam znao da nosim lovu,,zašto takve odmah ne zatvore za lažno svjedočenje?

EL
elkomadante
19:48 06.06.2017.

mogu ja nosit torbe pune novca a da ne znam za njih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije