Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarno

Nije znala da joj je Spiderman u stanu

penjač
Goran Jakuš/PIXSELL
30.06.2010.
u 11:13

Drskog lopova primijetili su slučajni prolaznici. Dojavili su policiji da se muškarac penje po prozorima na visini od šest metara, na drugom katu u Jakšićevoj ulici.

Sama sam u stanu, tvrdila je policajcima još snena Zorica Pavlović kada su je probudili, a zatim je zaprepašteno gledala kako joj dvojica policajaca iz ostave izvlače neznana uljeza i stavljaju mu lisičine na ruke u ponedjeljak oko 23 sata. Pojma nije imala da je u njezinu domu na drugom katu u Ulici Ante Jakšića u Maksimiru uljez.

Dok je spavala, nepozvani gost upao je u stan kroz otvoren prozor na visini od šest metara, ušao u kuhinju i sakrio se u sićušnoj pretrpanoj ostavi pokraj kuhinje.

“Evo ga, tu je!”
– Pozvonila je policija dok sam spavala u sobi. Nisam imala pojma o čemu je riječ. Zatim su otišli porazgovarati sa susjedima, a svjetiljkama su i pregledavali susjedstvo, ulicu i stražnju stranu zgrade. Kad sam se razbudila, došla sam k sebi. Shvatila sam da bih trebala izići i pogledati što se događa. Policajce, koji su ispitivali susjede na stubištu, upitala sam: “Možete li mi reći što se događa?” Oni su mi na to odgovorili: “Gospođo, ne bojte se, pustite nas da uđemo.” Pa sam ih pustila u stan.

Krenuli su pregledavati prostorije. Ušli su u kuhinju i ugledali vrata koja vode u ostavu. “Što vam je tu?” upitao me jedan i pokazao na vrata. Ostava, odgovorila sam. Otvorio je vrata i uzviknuo: “Evo ga, tu je!” Na to mu je u pomoć priskočio drugi kolega. Ja sam, ne vjerujući, sve promatrala iz hodnika. Izvlačili su ga iz ostave, a on im se opirao. Govorio je: “Nisam htio! Nisam mislio!” Svladali su ga i polegli licem prema dolje. Stavili su mu lisičine, a meni su rekli: “Pogledajte kojeg ste posjetitelja imali!” Sve sam to promatrala iz hodnika, iz sigurne daljine, a od šoka sam pobjegla. Još ne mogu vjerovati. Iz stana nije ništa nestalo. Nemaju mi što uzeti – kaže uzbuđeno Zorica Pavlović koja se nakon tog incidenta više ne može naspavati.

– Poslije sam od susjeda iz stana do svojeg čula da su ga vidjeli kako visi ispod njihova prozora, kraj rolete – dodala je.

Kad smo pozvonili na vrata stana do njezina, otvorila je susjeda koja nam je zaprepašteno objasnila da je “penjača” vidio njezin muž.

– On do kasno čita, a ja sam spavala. Kad ga je vidio, ništa nije napravio. Muškarac mu je prstom pokazao da šuti, da ne viče. Moj je muž samo prozor zatvorio i više nije obraćao pozornost na njega. Malo poslije, pozvonio je susjed iz stana ispod našeg i rekao kako je vidio da netko visi s našeg prozora. On je i pozvao policiju.

Nestao s prozora
Međutim, uljez je u međuvremenu s prozora nestao. Kada su ga policajci pronašli, tvrdio je da ga progone i da ga netko želi ubiti, objašnjavala je susjeda još u nevjerici.

– Možda je dobio ključ od podstanara studenta na gornjem katu, a iz toga je stana bježao. Inače se u tom stanu skupljaju svakakvi i od buke se često nije moglo spavati.
Danas je vlasnik stana došao i zatekao je zaključan stan – kaže susjeda. Policija kaže da je ovaj neobičan slučaj pokušaj provale, a da se lopov popeo u stan.

Osumnjičeni Josip G. (21), do sada nepoznat policiji, poslije kriminalističke obrade doveden je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Komentara 5

BA
Bandit
11:32 30.06.2010.

Heheheh covjek pauk , za neko kratko vrjeme nece nas ovakve vjesti zaprepastiti dolazi vrjeme amerike kad susjed susjedu nece vjerovati...

PO
podravacc
12:13 30.06.2010.

@Bandit zar ti svojim susjedima vjeruješ ?!?

OB
-obrisani-
18:24 30.06.2010.

Mojim susjedima ne bi povjerio ni mačku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije