Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senat Sveučilišta u Zagrebu

Nije prošla točka o razrješenju rektora Borasa, glasanje je bilo javno

Sastanak Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojem će biti govora o smjeni rektora Borasa
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
12.03.2021.
u 12:50

Na ovoj sjednici i Čović bi mogao proći jednako kao i Boras - uz apsolutnu podršku senatora

Zagrebački rektor Damir Boras ima podršku unatoč svim aferama i svim problemima koji se odvijaju na zagrebačkom Sveučilištu. Štoviše, rektor Damir Boras očigledno je sjajan izbor i sjajni "vođa" i po studentskim predstavnicima u Senatu koji su, kako neslužbeno doznajemo, na današnjoj izvanrednoj sjednici odbili podržati da se na dnevni red uvrsti točka izglasavanja nepovjerenja Borasu.

Naime, odmah na početku sjednice Senata koja je sazvana kako bi se raspravljalo o stanju na zagrebačkom Sveučilištu Boras je pozvao senatore da se izjasne hoće li se na dnevni red današnje sjednice uvrstiti izglasavanje o njegovom nepovjerenju. Tek je 13 senatora podiglo ruku za uvrštenje te točke dnevnog reda, 51 senator nije glasao za takvu odluku, a četvero ih je bilo suzdržanih. Glasanje je bilo javno, onako kako u akademskoj zajednici i treba biti, a ne tajno kao što se pojavila neslužbena informacija da bi onda ishod po Borasa bio drugačiji.

Sastanak Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojem će biti govora o smjeni rektora Borasa
1/12

Tako se sjednica koja se sada po prvi put nakon godine dana održava uživo nastavila u raspravi o stanju na zagrebačkom sveučilištu. Kako neslužbeno doznajemo, i problematika Čovića, dobrog Borasovog prijatelja, tema je rasprave. No barem na ovoj sjednici i Čović bi mogao proći jednako kao i Boras - uz apsolutnu podršku senatora od kojih se već godinama tek rijetki imenom i prezimenom usuđuju govoriti o stvarnoj problematici zagrebačkog Sveučilišta.

Komentara 4

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
16:43 12.03.2021.

Ocito je da znojni prasac boras nije jedini problem. Nije mogao postati rektor niti biti ponovno izabran da vecina nije glasala za njega. Oni koji ga podrzavaju su isti nemoralni divljaci kao i on.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
16:14 12.03.2021.

Jad i bijeda od države.

Avatar YUKA1962
YUKA1962
14:51 12.03.2021.

Ako ode Boras,...odoše i današnji glasaći!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije