Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okradeni Goran Bakić s balkona pucao iz oružja

Nije pogođen hicima iz automata, ali uhićen je zbog provale u stan

privođenje
Dino Stanin/PIXSELL
07.01.2010.
u 12:13

Dvojica napadača, Josip Grdović i mladić koji je u bijegu, upali su Bakiću u stan, oteli mu mobitel i ključeve pa se odvezli njegovim fiatom puntom.

Zadarska policija uhitila je danas prijepodne 26-godišnjeg Zadranina Josipa Grdovića koji je prekjučer u poslijepodnevnim satima u zadarskoj Ulici Franje Petrića, u društvu mlađeg muškarca, nasilno ušao u stan 23-godišnjaka iz Zadra Gorana Bakića, verbalno ga i fizički napao te mu iz ruku otrgnuo mobitel i ključeve automobila. Nakon napada i naguravanja, Josip Grdović i mlađi muškarac, za kojeg policija ne navodi identitet i godište i koji je još uvijek u bijegu, napustili su stan i ulaz zgrade u kojoj se sve događalo.

Ubrzo potom začula se pucnjava s prozora stana kojim se koristi Goran Bakić, no iz policije nam jučer nisu rekli je li Goran Bakić pucao u smjeru dvojice napadača ili u zrak.

Auto sutradan nađen
Jedino su potvrdili da je 23-godišnji Goran Bakić za Josipom Grdovićem i drugim muškarcem pucao s prozora, i to iz automatske puške za koju je poslije utvrđeno da je nezakonito posjeduje i koja mu je oduzeta.

Tijekom pucnjave nitko, na sreću, nije ozlijeđen. Dvojac napadača potom je ukrao Goranu Bakiću automobil fiat punto zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran ispred zgrade i odvezao se u nepoznatom smjeru.

Automobil je, kako doznajemo, pronađen dan poslije nekoliko ulica dalje od mjesta sukoba.

Iako policija nije navela razlog sukoba trojice muškaraca u zadarskom naselju Petrići, nagađa se da su povod sukobu neriješeni dugovi među njima.

Protiv dvojice napadača koji su nasilno uletjeli Goranu Bakiću u stan te mu ukrali mobitel i automobil slijede kaznene prijave zbog teške krađe i narušavanja nepovredivosti doma, a uhićeni Josip Grdović je, kako doznajemo, nakon jučerašanjeg privođenja istražnom sucu Županijskog suda u Zadru pušten uz mjere zabrane približavanja Goranu Bakiću.

Prijavljivani zbog droge
I protiv Gorana Bakića bit će podnesena kaznena prijava zbog pucanja iz automatske puške, odnosno zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te zbog nedopuštenog držanja oružja. Nakon što se zadarskom Kalelargom jučer pronijela informacija da se u zadarskom kvartu Petrići u biti dogodio obračun dilera, iz policije su nam potvrdili da su obojica kazneno prijavljenih Zadrana prijavljivani i osuđivani zbog zloporabe, odnosno zbog dilanja opojnih droga.

Osumnjičeni Josip Grdović je, kako neslužbeno doznajemo, prošle godine nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog preprodaje speeda i ecstasyja, dok je Goran Bakić uvjetno osuđen na zatvorsku kaznu uz pojačanu mjeru brige i nadzora, kako smo doznali. 

Ključne riječi

Komentara 8

DO
dovla
07:00 08.01.2010.

Dvojica dilera upala su u stan trećega zbog dugova za drogu. On je zapucao za njima iz automatske puške

ZI
Ziggy313
13:00 07.01.2010.

izbrisani - ta \"glupa\" riječ \"otuđenje\" je samo preuzeta iz službenog policijskog priopćenja, tek toliko...

IZ
izbrisan
12:40 07.01.2010.

Dokle ce ta glupa rijec \"OTUDJENJE\"biti sinonom za kradju i pljacku.Jesu li i milijarde iz proracuna \"otudjene\",blesani novinarski?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije