Ratni zločin

Nije htjela svjedočiti ni videovezom jer je preplašena

damir kufner
Krunoslav Petrić/PIXSELL
19.01.2011.
u 15:53

O zlostavljanjima koja je preživjela u studenom 1991. Milka Bunčić trebala je svjedočiti u ponovljenom postupku protiv optuženih za mučenja 24 srpska civila na lipičkom području, pri čemu ih je čak 17 ubijeno

Ni policija nije uspjela natjerati svjedokinju Milku Bunčić, žrtvu ratnog zločina u Marinu Selu, da se pojavi na sudu u Beogradu i videolinkom poveže s osječkom Palačom pravde. Kada su joj pokucali na vrata da bi je prisilno doveli na sud jer se već jednom nije pojavila, zaključala se sa suprugom u stan i nije otvarala.

– Izjavila je da ne želi svjedočiti jer tijekom cijelog suđenja prima prijetnje pa se plaši za svoju sigurnost. Dodala je i da je već dala svoj iskaz – objasnio je sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban.

O zlostavljanjima koja je preživjela u studenom 1991. Milka Bunčić trebala je svjedočiti u ponovljenom postupku protiv Damira Kufnera, Davora Šimića, Pavla Vancaša, Tomice Poletta, Željka Tutića i Antuna Ivezića. Tereti ih se za mučenja 24 srpska civila na lipičkom području, pri čemu ih je čak 17 ubijeno.

Propao je jučer i pokušaj da videovezom iz Sarajeva svjedoči Branko Stanković, također žrtva mučenja u improviziranom zatvoru u ribarskoj kolibi. Njegova supruga nije željela ni uzeti u ruke sudski poziv. Poručila je da njezin suprug ima fizičkih i psihičkih problema te ne bi ponovno mogao podnijeti ispitivanje. Kao prepreku je navela i to što BiH ne plaća prijevoz do mjesta svjedočenja, a oni su u “lošem stanju”.

Svjedoke zločina u Marinu Selu i u prvom je postupku, vođenom na požeškom sudu, bilo teško “natjerati” da progovore o stravičnim događanjima. Jedan se čak i odselio.

Inače, jučerašnja rasprava je odgođena jer se na njoj nije pojavio Polettov odvjetnik Dubravko Marjanović iz Osijeka. Trošak ročišta ići će tako na njegov račun, a novčanik bi mu mogao biti olakšan za, prema procjeni, 15-ak tisuća kuna.

Drugi je to put u ovom postupku da se rasprava odgađa zbog nedolaska branitelja. Od odvjetnice Gordane Grbeše, pak, kolege iz solidarnosti nisu htjele uzeti ni kune.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
19:09 19.01.2011.

@ zbuzanic Ovoj komentar dokazuje koliko idiota slobodno luta ovim prostorima. Nevjerovatno! I to pazi:\"Ako su naši.....\" Što znači on to procjenjuje iz svoje fotelje doma! Smeće!

UT
utatica
16:52 19.01.2011.

svi su bili civili, čemu onda abolicija?

MM
Mladen Miletić
00:54 20.01.2011.

Opet priča o drgim braniteljima koje eto bez veze optućuju a oni su zna se kao i večina ili svi smo mi ipak samo NORCI ! naravno da vjerovatno ima 5% koji nisu nisu stigli ili bili u poziciji daa budu i oni takovi borci Norci !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije