Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVEZEN U BOLNICU

Nije gledao cestu: Zbog nepažnje pješak teško ozlijeđen

Zagreb: Automobilom u Dubravi naletio na pješakinju i zabio se u rasvjetni stup te poginuo
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
23.06.2020.
u 15:50

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pješak će biti prekršajno prijavljen, dok će policija o ovoj prometnoj nesreći dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Sisačka policija je izvijestila kako se danas, 23. lipnja, oko 7.45 sati, na državnoj cesti između mjesta Lukavec Posavski i Gušća, na sisačkom području, dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen pješak.

Do nesreće je došlo kada je 58-godišnji muškarac iskoračio na kolnik, a da se nije uvjerio da bez opasnosti može prijeći cestu. U tom trenutku osobnim vozilom sisačkih registracija je naišao 47-godišnjak te udario u pješaka koji je od siline udara odbačen na kolnik.

Liječnička mu je pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život te je zadržan na liječenju.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pješak će biti prekršajno prijavljen, dok će policija o ovoj prometnoj nesreći dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentara 1

SO
Sotona
19:42 23.06.2020.

Nisam mogao vjerovati da i to ima da se ipak i kod nas ovako čisto priznaje krivice pješaka da se na prometnicu ne ide gdje se nema zakonskoga prava, i obilježja za korištenje prometnice za potrebu pješaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije