Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubo jurčić:

'Nije dobro javni dug pokrivati prodajom državne imovine'

ljubo jurčić
Promo fotografija
25.04.2013.
u 13:54

Strategija koju provodi ova vlada sama po sebi nije dostatna. Umjesto prodaje, potrebno je povećanje nacionalnog dohotka, što se može postići povećanjem proizvodnje, ali i boljim upravljanjem tvrtkama u državnom vlasništvu

Ljubo Jurčić podržao je Kseniju Car Šemberu kao nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Velike Gorice.

Ksenija Car Šembera izabrana je putem javnog natječaja koji su, povedeni islandskim primjerom direktne demokracije, osmislili članovi udruge Hrvatski obrtnici i poduzetnici, udruge mladih Velike Gorice i građanska inicijativa.

Jurčić smatra da treba mijenjati političare te dodaje: 

- Gospodarstvo nam je u padu od 2007. godine, te nikako nije dobro javni dug pokrivati prodajom državne imovine. Strategija koju provodi ova vlada sama po sebi nije dostatna. Umjesto prodaje, potrebno je povećanje nacionalnog dohotka, što se može postići povećanjem proizvodnje, ali i boljim upravljanjem tvrtkama u državnom vlasništvu, rekao je Jurčić, osvrnuvši se na trenutnu situaciju u Hrvatskoj.

Car Šembera smatra, pak, kako se fondovi EU  vrlo slabo koriste.

Grad Velika Gorica do sada ima odobren samo jedan projekt \"WASTE NO WASTE\" uz sredstva od 324.000 eura dok primjerice Šibenik, koji je manji grad, ima odobrena četiri veća projekta vrijednosti 1,7 milijuna eura i čak šesnaest projekata u pripremi za strukturne fondove“, rekla je dodajući kako se jačanjem gospodarstva u Velikoj Gorici otvaraju nova radna mjesta i bolje se puni gradski proračun iz kojeg se financira izgradnja komunalnog sustava, izgradnja vrtića, škola i drugih objekata poput doma za stare i nemoćne. Naš rad temelji se na poštenju, humanosti i ekologiji jer smatramo da su to odrednice na kojima se jedino može stvarati zdrav razvoj grada na dobrobit građana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije