Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija u Gimnaziji

Nije bilo propusta, brodski maturanti morat će ponavljati razred

škola,učionica
Dusko Jaramaz/PIXSELL
05.09.2014.
u 14:54

Naime, roditelji troje maturanata koji su pali razred optužili su ravnatelja zbog propusta u organizaciji, a profesora fizike zbog previsokih kriterija i nekorektnosti.

Inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ovoga je tjedna u brodskoj Gimnaziji Matije Mesića obavila nadzor kojim je utvrđeno da u organizaciji i provođenju popravnog ispita iz fizike i kemije nisu utvrđeni formalno-pravni propusti ove škole. Stoga nije bilo elemenata za poduzimanje mjera prema Zakonu o prosvjetnoj inspekciji.

Naime, roditelji troje maturanata koji su pali razred optužili su ravnatelja zbog propusta u organizaciji, a profesora fizike zbog previsokih kriterija i nekorektnosti. Riječ je o maturantima jezičnog smjera koji su pali iz fizike, iako taj predmet iduće godine uopće neće imati u četvrtom razredu.

- Apsurdno je rušiti djecu iz fizike koju uopće nemaju u idućoj godini. Gdje je tu pedagoški element – žalili su se roditelji, koji su slučaj prijavili prosvjetnoj inspekciji Ministarstva znanosti i Agenciji za odgoj i obrazovanje. Oni su podsjetili da nova generacija maturanata jezičnog smjera, u koju će ući i trojica ponavljača, fiziku ima u prva dva razreda dok u dva završna umjesto prirodoslovnog predmeta imaju pojačan strani jezik. Prozvani profesor u međuvremenu je izjavio kako učenici na ispitu nisu znali ni osnovne stvari, najavivši mogućnost podizanja tužbe zbog, kako je rekao, laži roditelja koji su ga prijavili. Inspekcija je, pak, utvrdila da su popravni ispiti provedeni u skladu s odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi  i Statuta škole.

- Svako je pitanje ocijenjeno, a ispitna povjerenstva su jednoglasno odlučivala na oba popravna roka te utvrdila da učenici nisu zadovoljili – kažu u Uredu za odnose s javnošću Ministarstva znanosti i obrazovanja. Maturanti su upućeni na ponavljanje razreda.

>>Nakon dva mjeseca nastave troje djece vraćeno u niži razred!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije