Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubili 22 terorista

Nigerijska vojska oslobodila 829 talaca Boko Harama

Boko Haram
Foto: www.nationofchange.org
25.03.2016.
u 07:15

U nasilju islamističkih pobunjenika iz skupine Boko Haram od 2009. godine je na sjeveru Nigerije život izgubilo 17.000 ljudi

Postrojbe nigerijske vojske oslobodile su 829 talaca koje je držala islamistička skupina Boko Haram i istjerale pobunjenike iz više sela na nestabilnom sjeveroistoku zemlje, priopćila je nigerijska vojska u četvrtak.

Glasnogovornik vojske Sani Usman priopćio je da su vojnici oslobodili područje Kala Balge i ubili 22 terorista. "Vojnici su također oslobodili 309 osoba koje su teroristi držali kao taoce", izvijestio je glasnogovornik.

Vojska je napala pobunjenike i u selu Kusuma gdje je oslobodila još 520 talaca. U akciji su ubijena trojica pobunjenika a jedan je zarobljen, priopćio je glasnogovornik.

U nasilju islamističkih pobunjenika iz skupine Boko Haram od 2009. godine je na sjeveru Nigerije život izgubilo 17.000 ljudi, većinom muslimana.

>> Nigerijska vojska ubila 37 pripadnika Boko Harama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije