Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprah skinuta s trona

Nigerijka Folorunsho Alakija najbogatija je Afroamerikanka na svijetu

Folorunsho Alakija
Foto: Screenshot
30.12.2014.
u 10:50

Oprah Winfrey više nije najbogatija Afroamerikanka. S trona ju je skinula Nigerijka Folorunsho Alakija. Alakija je 'teška' barem 3,3 milijarde dolara, što je barem 300 milijuna više nego što je zaradila Oprah

Oprah Winfrey više nije najbogatija Afroamerikanka. S trona ju je skinula Nigerijka Folorunsho Alakija. Alakija je 'teška' barem 3,3 milijarde dolara, što je barem 300 milijuna više nego što je zaradila Oprah, prenosi Time.

62-godišnjakinja se bavi naftom, a velika joj je strast moda. Karijeru je započela kao tajnica u banci u Nigeriji, no ubrzo se preselila u Veliku Britaniju kako bi studirala dizajn.

Nakon faksa se vratila u Nigeriju i osnovala tvrtku Supreme Stitches. Iako je i s njom postigla uspjeh, obogatila se na eksploataciji nafte 1993. godine.

>>Oprah više nije najbogatija žena u Hollywoodu! Saznajte tko jest

>>Ovo su najmoćnije slavne osobe na svijetu

Komentara 4

SN
snoopy58
11:05 30.12.2014.

kako je Afroamerikanka, ako je iz Nigerije a zivi u V. Britaniji

IC
ice12
17:06 30.12.2014.

Afro-Amerikanka?????

Avatar spira
spira
11:28 30.12.2014.

bavi se prevarama . pa je stekla bogatstvo. Koliko je tek svojim nalogodavcima donela prihoda kada je ona toliko "teška" Ali vrlo brzo bićeš sirotinja kada dolar ode u povijest.dolar ode u povijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije