Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europarlamentarac

Nigel Farage: Ne možete biti nezavisna država i članica EU

jacko lijes
Foto: Pixsell
1/2
30.06.2013.
u 17:09

Moguće je da će građani Hrvatske ovo shvatiti kao važan trenutak u kojemu ste ušli u veliki klub, ali kako godine prolaze shvatit ćete da ste predali prilično puno zbog ulaska u EU - dodao je Farage

- Ovo će biti fantastično - izjavio nam je britanski europarlamentarac Nigel Farage govoreći o ulasku Hrvatske u EU. S obzirom da dolazi od najradikalnijeg euroskeptika u Europskog parlamentu, izjava je sama po sebi fantastična. No, Farage ju je dao u dijelu intervjua u kojem smo ga zamolili da pokuša odglumiti predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosa i pokuša reći nekoliko pozitivnih stvari koje čekaju Hrvatsku u EU, kao što bi, zasigurno, rekao Barroso da je udovoljio zahtjevu hrvatskih dopisnika iz Bruxellesa za intervjuom koji bi bio vođen uživo (Barroso je takav zahtjev odbio i dopisnicima dao pismeni intervju, za koji ne možemo sasvim biti sigurni da ga je pisao on osobno, a intervju uživo dao je jedino HRT-u). Farage je ironizirao tvrdnju da će ulazak Hrvatske u EU biti fantastična stvar. Ono što je zapravo rekao je da će taj ulazak biti fantastičan samo za hrvatske političare i birokrate.

- Ne možete biti nezavisna, demokratska država i istodobno članica ovakve Europske unije - kaže Farage.

- Moguće je da će građani Hrvatske ovo shvatiti kao važan trenutak u kojemu ste ušli u veliki klub, ali kako godine prolaze shvatit ćete da ste predali prilično puno zbog ulaska u EU - dodao je Farage.

Farage, čija se stranka UKIP zalaže za izlazak Velike Britanije iz EU i pod čijim je djelomičnim utjecajem vladajuća Konzervativna stranka obećala održavanje referenduma o ostanku ili izlasku Britanije iz EU, u razgovoru veselo najavljuje kraj projekta EU kakvog poznajemo.

- Ako građani Velike Britanije izglasaju izlazak iz političke Unije i ako ponovno uspostavimo razuman trgovinski odnos, mislim da će učinak toga biti taj da će puno zemalja slijediti za nama. I to će biti kraj ovog projekta. Dobro! - kaže Farage. 

Razgovor s Farageom možda djeluje kao blasfemija uoči večerašnje proslave ulaska Hrvatske u EU. No, demokracija je bogatija ako čujemo i drukčija mišljenja, posebno u euforičnim trenucima. Čitav razgovor pogledajte u video prilogu.

>> 'Merkel nam neće dopustiti novi ugovor s EU. Zato moramo otići'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije