Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Nigdje nije "zapiknuta" nijedna lopata, a nema ni dizalica

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 29.10.09., Cakovec, Hrvatska- Josip Posavec, bivsi zupan. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
16.12.2010.
u 13:48

- Lažne su i informacije koje župan i aktualna vlast plasiraju u javnost da se nema novca jer je kriza i recesija, kaže Posavec

ČAKOVEC - Župan Ivan Perhoč i SDP propustili su sve prilike za pokretanje novog investicijskog ciklusa u Međimurskoj županiji, za što su u prethodnom mandatu osigurani svi preduvjeti. Aktualna županijska vlast ne provodi nijedan kapitalni projekt ili investiciju. Nigdje nije "zapiknuta" ni jedna lopata, nigdje nema niti jedne dizalice - kazao je nezavisni županijski vijećnik i bivši župan Josip Posavec na konferenciji za novinare u Čakovcu. Zbog toga je međimursko građevinarstvo, jedna od perjanica gospodarstva, u izuzetno teškoj situaciji i otpušta radnike.

- Od najavljenih županovih antirecesijskih mjera nije realizirano ni "malo a". Naprotiv, pomoći i subvencije za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam višestruko su umanjene u odnosu na prethodno razdoblje i prethodnu vlast. Lažne su i informacije koje župan i aktualna vlast plasiraju u javnost da se nema novca jer je kriza i recesija. Prošle i ove godine priljev u proračun je veći za 55 milijuna kuna nego 2005. i 2006. godine. No, i uz toliko veće prihode, ukinut je besplatni prijevoz za učenike srednjih škola i studente. Radi se o obrazovnom, gospodarskom, demografskom i prije svega socijalnom programu, koji je bio od velike pomoći za skoro 10.000 međimurskih obitelji - kazao je Posavec i nazvao lažima izjave i informacije koje aktualna vlast plasira u javnost o tobožnjem dugu koji je ostavila bivša vlast.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:32 16.12.2010.

daj ne kukiriči bez veze ,još nebreš prežaliti kaj si vlast izgubio,ak ti je stalo do kranova to si mogao napraviti dok si bil na vlasti ,jedan si od kumova koji je dao uništiti GK Međimurje,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije