Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuska

Nicolas Sarkozy: U Francuskoj ima previše stranaca

nicolas sarkozy
AFP/PIXSELL
07.03.2012.
u 22:44

Sarkozy je najavio smanjenje broja novih useljenika sa 180.000 na 100.000 na godinu.

U Francuskoj ima previše stranaca, rekao je danas francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, prenosi RTÉ.

- Naš integracijski sustav radi sve gore i gore jer imamo previše stranaca na našem teriroriju a više im ne možemo pronalaziti smještaj, posao, školu - izjavio je Sarkozy tijekom debate na televizijskom kanalu France 2. Također je najavio strože uvjete za dobivanje prava na ostanak u zemlji te rekao kako želi smanjiti davanja za useljenike koji su u zemlji proveli 10 godina, naravno, u slučaju da bude ponovno izabran na predsjedničkim izborima koji počinju u travnju.

- Mislim da za ponavljanje procesa integracije u dobrim uvjetima moramo prepoloviti broj ljudi koje prihvaćamo, to jest da smanjimo sa 180.000 na godinu na 100.000 - rekao je Sarkozy.

Francuski predsjednik, čiji je otac mađarski useljenik, već se našao na udaru kritika zbog kontroverznih izjava i postupaka vezanih za useljenike i njihovu integraciju i društvo.

Francuska je, inače, proteklih nekoliko godina suočena s većim priljevom useljenika i tražitelja azila, pa je pitanje njihove integracije sve važnija tema. Prošle godine usvojen je zakon kojim se zabranjuje prekrivanje lica na javnim mjestima, što je običaj kod nekih muslimanskih skupina.

Komentara 16

AG
Agramer198
23:28 07.03.2012.

Pa on se očito uspio integrirati jer je postal el presidente, isto se ne može reći za jedno 2-3 milijuna Marokanaca, Alžiraca, Turaka i drugih koji ne znaju beknuti francuski te su od pariških predgrađa napravili Medinu u malom...

HS
hsinisa
08:27 08.03.2012.

Nadam se da će naše državne institucije i politika izvući pozitivne stvari od takvih evropskih zemalja i ograničiti i kod nas dobivanje statusa državljana i mogučnosti useljavanja..ak ne znaš jezik, ne poštuješ kulturu sredine gdje si došao ni nakom 4-5 godina...adio...po kratkom postupku..

OB
-obrisani-
22:53 07.03.2012.

Pa i on je stranac Rođen je 1955. kao sin mađarskog katoličkog plemića, Pala Sarkozija od Nađi-Bošča (Nagy-Bosca), koji je zatražio izbeglički status u Francuskoj nakon bekstva od Crvene Armije. Majka mu je Andreja Malah obična građanka jevrejskog porekla iz Soluna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije