Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV KRIMINALA

Nicolas Cage u Beču u veleposlaničkoj ulozi

Nicolas Cage
Pixsell
20.10.2010.
u 15:26

Hollywoodska zvijezda u sjedištu bečkog UN-a govori o kriminalu. U veleposlaničkoj ulozi američki oskarovac skreće pozornost diljem svijeta na žrtve organiziranog kriminala, posebno djecu.

BEČ – Na marginama 5. zasjedanja Konferencije potpisnica Konvencije Ujedinjenih naroda protiv transnacionalnoga organiziranog kriminala u bečkom sjedištu Ujedinjenih naroda, na kojem sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo, hollywoodska zvijezda i posebni UN-ov izaslanik za globalno pravo Nicolas Cage (46) održat će u četvrtak prijepodne predavanje o kriminalu.

Domaćin N. Cagea u Beču je bečki Ured UN-a za borbu protiv droge i organiziranog kriminala (UNODC), na čijem je čelu Rus Yury Fedotov.

U veleposlaničkoj ulozi američki oskarovac skreće pozornost diljem svijeta na žrtve organiziranog kriminala, posebno djecu.

Austrijski mediji pišu kako Nicolas Cage osobno s milijunskim svotama dolara financira borbu protiv trgovine djecom širom svijeta te njihovo seksualno i ostalo zlostavljanje te zloupotrebu poput prisiljavanja na prostituciju i uključivanja u vojne postrojbe.

Središnja tema njegova bečkog predavanja, koje će održati pred više od tisuću nazočnih ministara, državnih odvjetnika i kriminalista bit će njegov susret s mladim piratima u kenijskim zatvorima i djeci-vojnicima u Africi, a cilj je snažnija zajednička prevencija tih zločina nad djecom i bolja zaštita i pomoć žrtvama tog „zla današnjice“.

Nicolas Cage (rođen kao Nicolas Coppola, njegov otac je brat slavnog redatelja, prezime je promijenio da mu ne bi zamjerali da se probija preko strica) dva puta je nominiran za Oscara, a 1996. godine ga je i osvojio za ulogu suicidnog alkoholičara u filmu „Napuštajući Las Vegas“. Drugu nominaciju zaradio je za ulogu stvarnog scenarista Charlieja Kaufmana i Kaufmanova izmišljenog brata blizanca Donalda u filmu „Adaptacija“ 2003. godine.

Komentara 3

OB
-obrisani-
03:39 25.10.2010.

Hoće dečko da bude novi terminator (Shwarceneger)? Ma,jebo kinematografiju,slađa je lova u politici!

OB
-obrisani-
13:18 27.10.2010.

NOGOMETNI i HOKEJAŠKI manager: http://tinyurl.com/nogomet-hokej :::U razvoju su još: FORMULA 1, TENIS, KOŠARKA, RUKOMET, ODBOJKA, BIATLON i BASEBALL na koje je moguća registracija te kad igra počne bit ćete obaviješteni na e-mail o početku pojedinog sporta. Trenutna zajednica managera u u postojećim sportovima broji oko 350 000 korisnika i svakim danom sve je veća::: http://tinyurl.com/nogomet-hokej

OB
-obrisani-
15:48 02.11.2010.

nikola, nikola?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije