Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJEVSKA FORMA

Ni Zvone ni Žuti nisu bili važni kao Modrić

Luka Modrić
Foto: NPH/Pixsell
25.04.2014.
u 12:26

– Možda Luka u Bobanovo vrijeme ne bi bio ovo što je sad, možda onakav Zvone danas ne bi egzistirao – govori Slišković.

Nakon kraljevske partije Luke Modrića protiv Bayerna, nogometne simfonije nadahnutoga zadarskoga maestra, prva asocijacija bio je – Siniša Mihajlović.

Zar je moguće da jedan nogometni znalac kao što je Siniša izostavi iz idealne momčadi bivše Jugoslavije genijalca kojemu se klanja cijela Europa?

Nije li ovo što upravo igra Modrić savršenstvo jednoga veznoga igrača, izvedba pred kojom će ustuknuti i najzagriženiji i najzahtjevniji kritičari?

Zamislite, Real je protiv moćnoga Bayerna odigrao najbolju utakmicu sezone, učinivši Pepovu tika-taku potpuno sterilnom i besmislenom, a dominantna figura utakmice bio je naš reprezentativac. Ni Ronaldo, ni Bale, ni Di Mario, nego baš Modrić. Dakako, i Benzema. Postoji li uopće viši vrh od ovoga? Igraš protiv najboljeg na svijetu i budeš – još bolji. To mogu samo privilegirani...

Pretraga Luki nesklonih stručnjaka s ovih prostora nije okončana samo na Mihajloviću. Pronašli smo i ovaj naslov: “Luka je pogriješio što je otišao u Real.” Bogohulio je tada – Blaž Slišković.

Pronašli smo ga jučer u Mostaru. Nije povukao svoje riječi...

– Rekao sam to kada je Luka tek došao u Real, u već formiranu, uigranu momčad. Bio sam skeptičan kako će se Modrić nametnuti pokraj starosjedilaca, Khedire, Özila, Alonsa. Pa tamo moraš biti tri puta bolji od njih da bi uspio – kaže legendarni igrač Hajduka.

Pratite li kako sada Španjolci tretiraju Luku?

– Pa nisu ćoravi da ne vide koliko im je važan! Svima je jasno da igra Reala s njim i bez njega nije ista. Danas je Luka zreliji, iskusniji, racionalniji nego kada je došao. Sada više igra za momčad nego za sebe, a osobito za svoga trenera. On možda nije Ronaldo, čiji će potez dignuti stadion na noge, ali zato će njegov racionalni potez uvijek leći treneru. I da, i Ancelotti je važan za Modrićevu eksploziju jer kod njega Real igra drukčije nego kod Mourinha; brže, dinamičnije, ofenzivnije, više je Luka u kontaktu s loptom – dodaje Baka.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Pitali smo ga za usporedbu Luke s najvećim hrvatskim vezistima Prosinečkim i Bobanom. Nije se dao navući na tanak led...

– Te su mi usporedbe neumjesne jer se ne mogu uspoređivati igrači iz različitih razdoblja. Možda Luka u Bobanovo vrijeme ne bi bio ovo što je sad, možda onakav Zvone danas ne bi egzistirao – zaključio je Slišković.

No može se to postaviti i ovako: je li ijedan naš vezni igrač ikada imao ovakvu važnost u velikom klubu kao što to danas ima Luka u Realu? Možda će brojke ilustrirati: Luka u nepune dvije sezone već ima skoro stotinu nastupa za Real, dok ih je Boban u deset godina u Milanu skupio – 250.

Luki za sada nedostaju samo trofeji, ali sve nekako miriše na to da maestrova berba upravo počinje.

>> Modrić ne ide nigdje, njegov transfer jedan je od najboljih!
>> Da Luka Modrić proguta loptu, ni to HTV-ov komentator ne bi primijetio

Komentara 12

BI
billynik
13:23 25.04.2014.

Teško hrvati podnose uspijeh drugog hrvata. Hrvatska jal.

SE
selbivoje
12:52 25.04.2014.

ja sam video samo 2-3 igre ovog sjajnog igraca Modrica, i to prije 2-3 godine i mogu reci da sam i tada njega smatrao covikom koji poznaje vrlo dobro svoju profesiju i nju vrlo dobro i sprovedjuje na terenu.

KA
karambita
12:43 25.04.2014.

Pa vise ste dosadili i Bogi i narodu svakodnevnim pisanjem o Modricu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije