Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša poruka

Ni vrh HDZ-a ne zna čemu pljesak na spomen 10. travnja

hdz,milivoj špika,ruža tomašić,tomislav karamarko (1)
Borna Filić/PIXSELL
11.04.2013.
u 19:04

Čuljak: Milivoj Špika u zanosu govora istaknuo je datum održavanja skupa kao povijesni

Pljesak koji se na skupu HDZ-a za Europarlament prolomio na spomen 10. travnja (što je bio dan održavanja skupa) i dan poslije izaziva reakcije.

Negativna konotacija

Sve je ispalo vrlo nespretno, ali i vrlo neugodno te s vrlo lošom porukom. Kada je Milivoj Špika, BUZ-ov kandidat na listi HDZ-a, u zanosu govora spomenuo da se skup održava na današnji dan, 10. travnja, dvoranom se prolomio spontani pljesak. S obzirom na konotaciju tog datuma, tj. osnivanje NDH-a, stekao se dojam da stranački poklonici plješću u tom kontekstu.

Dubravka Šuica, nositeljica HDZ-ove liste, ogradila se na skupu od isticanja 10. travnja. Vodstvo HDZ-a danas je pak objašnjavalo da Špika uopće nije imao namjeru isticati taj datum zbog NDH jer on s ustaškom ideologijom nema nikakve veze. Špika pak zamjera Šuici što se ogradila jer se nije imala od čega ograditi, a ona dan poslije nije htjela ništa komentirati jer ne želi tu temu produbljivati.

– Što sam rekla, rekla sam. Stojim iza toga – kratko je rekla.

Kretenski pljesak

Tomislav Čuljak, politički tajnik stranke, kaže pak da je Špika istaknuo datum kao povijesni jer se prvi put održava kampanja i izbori za EU parlament. Čuljak smatra da je Špika bio ushićen kada je vidio impozantni skup i samo je htio naglasiti značaj održavanja kampanje. Nitko nema suvislo objašnjenje za to što je dvorana euforično zapljeskala.

Mnogi su hadezeovci na samom skupu komentirali da je pljesak bio “kretenski”, a neki kaži da on odražava političku razinu jednog dijela skupa. HSU, konkurentska stranka BUZ-u, osuđuje pak “fašistički” ispad M. Špike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije