Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za bebe Gradovi i op

Ni u krizi ne ukidaju naknade za novorođene

\'bebe1_mam_pod_091110_Marija\'
Marija Lovrenc/VLM
09.11.2010.
u 19:30

Iz virovitičkog proračuna za svako se novorođenče daje 1000 kuna, a ostali u županiji daju u istu svrhu od 700 do 1000 kuna

– Kad smo od grada dobili 1000 kuna za našeg mališana, bili smo presretni. Bio je to mali znak da netko mari i za najmanje. Novac smo iskoristili za pelene, novi kompletić i benkice. Hvala gradu jer je prepoznao potrebe majki i na ovaj način nam pomogao – kaže jedna od mama koje su ove godine dobile po 1000 kuna pomoći za novorođenčad iz virovitičkoga gradskog proračuna. Prošle je godine iz gradskog proračuna izdvojeno 200.000 kuna, a novac su dobile majke koje imaju prebivalište na području grada, i to za svako novorođeno dijete.

Na svoje najmanje nisu zaboravile ni općine i drugi gradovi, u kojima ističu da je briga o najmlađim stanovnicima prioritet koji neće biti isključen iz proračuna za sljedeću godinu.

– Taj je novac pomoć roditeljima za osnovno, stoga nema govora o ukidanju te stavke, ma kako teško bilo i kako se teško punio proračun – kaže Zlata Šljivac, načelnica Općine Suhopolje, koja će do kraja 2010. isplatiti 55.000 kuna za te potrebe, a da imaju više – kaže načelnica Šljivac, isplatili bi i 2000 po novorođenčetu, dvostruko više nego što daju sada.

Ovisno o mogućnostima, na području Virovitičko-podravske županije, u kojoj je ove godine rođeno oko 840 djece, općine i gradovi izdvajaju između 700 i tisuću kuna po svakome novorođenom djetetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije