Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bojkot

Ni Türk ni Izetbegović neće doći na Nikolićevu inauguraciju

tomislav nikolić
AFP/PIXSELL
07.06.2012.
u 20:30

Nikolić je u srijedu čak telefonski zamolio Izetbegovića da dođe, no bez uspjeha

Nakon što je hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao kako neće ići na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, isto su obznanili i njegov slovenski kolega Danilo Türk te predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, prenosi Al Jazeera Balkans.

- Poziv sam dobio, ali na inauguraciju neću ići? Zašto? Gledajte, nije pravi trenutak da o tome govorim - rekao je Türk za Al Jazeeru.

Nikolić je pod pritiskom bojkota šefova zemalja iz regije u srijedu čak telefonski zamolio Izetbegovića da se odazove. No, bez uspjeha - Izetbegović smatra da je za odlazak na inauguraciju još uvijek prerano.

- On je čovjek koji je promijenio retoriku, ali je li promijenio stavove, to će nam morati dokazati u vremenu koje dolazi - rekao je Izetbegović. Od značajnijih dužnosnika iz regije inauguraciji u Beogradu 11. lipnja nazočit će član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Podsjetimo, Josipović je rekao kako neće doći na inauguraciju ne napusti li Nikolić ideje četništva i ekspanzije. Nikolić, četnički vojvoda i bivša desna ruka haaškog optuženika Vojislava Šešelja, uoči i nakon izbora davao je nekoliko vrlo kontroverznih izjava poput one o Vukovaru kao srpskom gradu te da se u Srebrenici nije dogodio genocid. Nikolićeve izjave o Srebrenici danas je osudio i glavni tužitelj Haaškog suda Serge Brammertz u obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a.

- Takve izjave nisu prihvatljive i u suprotnosti su s pravnim i činjeničnim dokazima Međunarodnog suda pravde - poručio je Brammertz.

Komentara 82

ZA
zagabria1
20:48 07.06.2012.

ja znam da u Srbiji ima pametnih i poštenih ljudi. Zr je moguće da ne shvaćaju što im se dešava, i to godinama. Sve gore i gore

Avatar bok
bok
20:53 07.06.2012.

..i dobro da ne dolaze .Dolazak bi bilo kao da su Zidovi u pedesetim dolazili u Njemacku na inaguraciju Naciste koji porice Holocaust...No way!

SO
sotokuco
20:47 07.06.2012.

- Izetbegović smatra da je za odlazak na inauguraciju još uvijek prerano. ------------------------ Sa srbima je uvijek ili prerano, ili prekasno, nikada nije pravo vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije