Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimsko računanje vremena
Povratak na članak

Ni sami ne znate zašto se pomiče sat? Ovo su istine i laži o toj pojavi

Hrvatska bi mogla maknuti "ljetno" i "zimsko" računanje vremena upravo zbog turizma. Ako bi ljeti maknuli "micanje" sata, večer bi "trajala" sat duže, a pretpostavlja se kako turisti tada i više troše

Komentari 10

Avatar gecdra
gecdra
17:17 26.10.2018.

Nisam neki astronom al meni je podne kad mi je sunce u zenitu, sve ostalo su izmislili robovlasnici i reptili.

VL
DH
dalibor.hren
16:02 26.10.2018.

Ne radi se o radu dužem jedan sat, već dvije godine...

VL
Avatar Marko
Marko
16:30 26.10.2018.

Nemoš imat i pare i jare...

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
16:42 26.10.2018.

Ne razmem kakšne veze imaju pčele radilice, a še manj kak bude večer trajala dulje ???

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
16:59 26.10.2018.

Zašto se ne bi radilo sat ranije? Pa ako želite uskladiti poslovanje s Europom, onda bi se zapravo počelo sat kasnije. Mislim da još samo u bivšim komunističkim vukoj*binama pislovi i škola počinju u 7 i 8. Osobito je bolesno kad jutarnja smjena u školi ima predsat pa se dica bude ka rudari. Pomaknuti u ožujku na LJETNO pa onda ostaviti. A glupa je rasprava o tome koliko ima dnevne svjetlosti. Nje ima koliko je priroda dala. URA/SAT je čovjekova tvorevina. S njom može upravljati, prirodi se baš j*be za to.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.