Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA NA MURI Jake slovenske policijske snage i jučer osiguravale gradnju nasipa

Ni radnici ne znaju tko je zaustavio radove

hrv-radnici-txt.jpg
import
31.08.2006.
u 19:49

Radnici su netragom nestali s gradilišta, što ne želi priznati direktor Vodogradnje, tvrtke koju su Hrvatske vode angažirale za gradnju nasipa (gore). Cijelo to vrijeme slovenski specijalci nalaze se u neposrednoj blizini i u punoj ratnoj spremi (desno).Bila je to scena kao iz nekog akcijskog filma: jučer malo poslije devet sati specijalci u punoj ratnoj opremi dojurili su u pet marica i tri automobila na Izletnišku kmetiju "Pri mlini", samo pola kilometra od nasipa na Muri. Tamo su ih dočekala još tri policijska vozila koja su vjerojatno dežurala preko noći. Slovenski specijalci munjevito su izašli iz vozila, brzo stavili na sebe pancirke i kacige, izvadili dugo oružje, polegli na zemlju i počeli dežurati.

Gotovo za danas
Malo prije spektakularne smjene slovenskih policajaca, radnici koji rade na nasipu obustavili su radove, i to samo pola sata nakon što su ih ponovno započeli.
 Dečki, gotovo je za danas  doviknuo je šef radnicima, koji su odložili motorne pile. Radnika više nema na nasipu, ali to ne želi priznati direktor u Vodogradnji, tvrtki koju su Hvatske vode angažirale za gradnju nasipa.   Radovi nisu obustavljeni, radi se laganim tempom. Radnici se prebacuju s jedne na drugu lokaciju, a sve u sklopu projekta gradnje nasipa  tvrdi Davor Matković iz Vodogradnje te domeće da nije ugodno raditi u ovakvim uvjetima. Slično misli i Jelena Ambrenac, glasnogovornica Hrvatskih voda, koja nam je oko 15 sati kazala da se radovi na nasipu provode ustaljenom dinamikom.
 Hrvatske vode kao investitor nemaju informaciju o prekidu radova  rekla je J. Ambrenac.  Dok Slovenci dovode pojačanja, hrvatska granična policija provodila je uobičajene aktivnosti.
 Nije zabilježen nikakav incident. Granicu štiti granična policija, nema pojačanih mjera, niti smo pak angažirali interventnu policiju  kazali su nam u međimurskoj PU.

Nema smisla
Na granici život teče normalno, ali ipak s poremećajima te s primjetnim neodobravanjem lokalnog stanovništva s obje strane granice. Na malograničnom prijelazu zatekli smo umirovljenika Franca Balentića iz slovenskog sela Odranca koji se rekreira vozeći bicikl.      To što se događa nema smisla. O granici se trebaju dogovarati oni u Ljubljani i Zagrebu, a nas neka puste na miru. Zbog ovakvih incidenata mali ljudi trpe, a trpe i sport i turizam. Evo, ja sam na prijelazu čekao 15 minuta  jer sad odjednom svi provode pojačane mjere kontrole iako tuda prolazim svakog tjedna  ljuti se Balantić. S mještanima u susjednom Svetom Martinu jako si je dobar, kaže, a ovakvi incidenti mogu samo naškoditi dobrosusjedskim odnosima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije