Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radne dozvole
Povratak na članak

Ni Luksemburg od 1. srpnja neće ograničavati zapošljavanje

Time se ta država pridružila Njemačkoj i Belgiji

Komentari 11

LO
lojtra1
00:06 19.06.2015.

Nije loše da naši mladi odu van i nauče što je kapitalizam. Inače bi umrli u neznanju misleći da je kapitalizam samo lopovluk i život bez posla i novca! Jednog će dana naučeno moći primjeniti u domovini i organizirati zadovoljavajući život za sve njene građane.

VL
DU
Deleted user
07:58 19.06.2015.

Da slovenija je napravila grešku. Jer ako hrvatske firme mogu nesmetano raditi u sloveniji onda mogu i slovenske u Hrvatskoj. Isto važi i za njemačku itd... Znači kad se sad napravi javni natješaj prijavit će se i njemačke firme za izvedbu poslova, pošto rade kvalitetnije i možda čak i jeftinije, to je na građevini mrak za hrvatske građevinare. A s druge strane dobro za hrvatsku jer će se morati povećati kvaliteta rada a i radnici vise nisu pod pritiskom, ako poslodavac nije pošten, ciao... Sad će se i društvo više otvoriti, morat će se i uvoziti radna snaga ako se što želi napraviti. Hrvati s dobrom stručnom spremom ne rade više za malu plaću. Znači tržište rada se mora otvoriti prema jeftinijim zemljama, srbija, bosna, kosovo, bugarska i rumunjska... a i radna snaga iz ukrajine je interesantna... preko noći promjene:-) Šef firme dođe na posao a nema pola radnika:-) Kako se sve brzo mijenja... Mnogi će žalit što su umjesto platiti dobro radnika kupili jahtu...

VL
BS
Bijela_Sova
23:37 18.06.2015.

Evo, i predsjednica nam je optimist. Izgleda da se polako rješava Karamarka i duha HDZ-a, jer shvaća kakvu štetu rade. "Hrvatska nije na putu da postane problem poput Grčke", rekla je novinarima Grabar-Kitarović, jer se pomalo oporavlja. "Hrvatski je rastast krhak", rekla je, "tek 0,5 posto, ali je dobar znak da se gospodarstvo oporavlja i nadam se da će hrvatska vlada nastaviti s reformama" i poticanjem ulaganja i izvoza, jačanja malog i srednjeg poduzetništva. "Optimist jesam", naglasila je.

VL
JK
ja-kan
06:11 19.06.2015.

I što kad svi građani odsele iz Hrvatske i ostanu samo politički podobni parazitski uhljebi iz HNS-a, SDP-a, HSLS-a, HDZ-a... ?

VL
DP
Dule Pacoov
23:08 18.06.2015.

Pocinje "operacija Lux",očekujte val radnika iz RH😉

VL
DU
Deleted user
06:26 19.06.2015.

kaj nije predsjednica rekla da budemo najbogatija država i da će teći med i mlijeko ? hehehe...eto,vide se prvi rezultati.dobro joj ide.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.