Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA PROTIV INDEXA

Ni Linić ni Babić nisu se pojavili na sudu

Matija Babić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
27.03.2014.
u 14:38

Tužena strana zatražila vrijeme za očitovanje na pojedine navode tužitelja

Kratko je danas na riječkom Općinskom sudu trajalo pripremno ročište u sporu po privatnoj tužbi ministra financija Slavka Linića protiv Index promocije, nakladnika portala Index, jer je tužena strana zatražila vrijeme za očitovanje na pojedine navode tužitelja. Na riječkom sudu nisu se pojavili ni S. Linić ni Matija Babić već njihovi opunomoćenici odvjetnici.

Linić je Index tužio zbog teksta "Policija u Rijeci uklonila transparent: Don Linić i njegovi poslušni egzekutori" objavljenog na portalu Indexa 22. studenoga prošle godine kojim je, navodi se u tužbi, povrijeđen njegov ugled i čast za što traži naknadu štete od 50 tisuća kuna.  Riječ je o tekstu koji je Index prenio od Hine, a u kojem se izvještava o, od strane skupine građana nazvane Pokret otpora - Riječani protiv korupcije i organiziranog kriminala, postavljenom transparentu na pročelju zgrade u riječkoj Starčevićevoj ulici na kojem su bile fotografije deset osoba iz riječkog političkog i gospodarskog života te pravosuđa koje je Pokret odbora prozvao za umreženost u korupciju pod mentorstvom S.Linića.

O istom događaju izvještavala je i većina hrvatskih medija i portala, no Linić je tužio samo Index što smatra svojim pravom a, kako je istaknuo njegov opunomoćenik, tuženoga ne ekskulpira činjenica da je prenio neistinitu informaciju iz drugog medija. Linić je tražio i da se dostavi podatak o broju posjetitelja portala Index na dan objave spornog teksta dok je druga strana predložila saslušanje glavne urednice Indexa, autora teksta te podatke o objavljenoj informaciji o istom događaju u drugim medijima i na portalima.

Inače, Linić je protiv Indexa podnio još jednu privatnu tužbu, zbog intervjua Mirje Tomas, bivše zaposlenice Jadranskog pomorskog servisa  i tekstvova povezanih s njenim tvrdnjama o navodnoj Linićevoj korumpiranosti. U toj tužbi ministar financija traži naknadu štete od 160 tisuća kuna.

>> Ministarstvo financija zatražilo postupak stečaja portala Index

Komentara 1

DU
Deleted user
17:12 27.03.2014.

Hehehehe... upravo babić je pazio da ne oblati linića pred izbore, bio je i cenzurirao neke komentatore koji su pisali o liniću i njegovom prijateljstvu sa todorićem za vrijeme račanove vlade ... eto mu sad... kako si prostreš tako ćeš i leći!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije