Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijsko natjecanje u Zlatar Bistrici

Ni kiša nije omela zagorske orače da daju sve od sebe

Orači
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
26.08.2014.
u 12:00

Najbolje brazde izorali su Tomislav Kuharić iz Vinipotoka te Božidar Domitran iz Martinščine i oni će predstavljati Zagorje na državnom natjecanju, koje će se u rujnu održati u Požegi

Tomislav Kuharić iz Vinipotoka i Božidar Domitran iz Martinščine, pobjednici su ovogodišnjeg 12. natjecanja orača Krapinsko-zagorske županije.

Na državno natjecanje

Tomislav Kuharić osvojio je prvo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, dok je Božidar Domitran bio najbolji u kategoriji plugova ravnjaka. Njih dvojica predstavljat će Županiju na državnom natjecanju koje će se u rujnu održati u Požegi.

- Nije nam bilo lako, nismo imali idealne uvjete za natjecanje zbog kiše, no unatoč tome zadovoljan sam. Na meni i kolegi Božidaru Domitranu sada je da opravdamo postignute rezultate i na državnom natjecanju - rekao je Kuharić.

Jedina žena peta

Uz devetero muških, zaorala je i jedina žena, Draženka Grah koja je osvojila peto mjesto. Na otvaranju natjecanja župan Željko Kolar je rekao kako rad na poljoprivredi nije lagan, pogotovo u Zagorju, s obzirom na brege i male parcele. No, unatoč tome, rekao je, imamo preko 9000 registriranih OPG-ova na području županije. Marljivi Zagorci obrađuju svoju zemlju, te uvode nove tehnologije, kako bi si olakšali rad. Stoga su se na parcelama u Zlatar Bistrici mogli vidjeti i suvremeni traktori, ali i ono važnije, vještine i trud orača. Unatoč suvremenom voznom parku na OPG-ima, Zagorci cijene i njeguju tradiciju, pa je Mirko Majsec, predsjednik Županijske udruge uzgajivača konja s članovima svoje udruge prezentirao tradicijski način oranja s konjskim zapregama, što je posebno oduševilo prisutne posjetitelje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije