Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukupno kažnjeni s 51.000 kuna

Ni drakonske kazne ne pomažu: Jedan vozio pijan, drugi pod zabranom, a treći kamion bez vozačkog

kazna
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
18.08.2020.
u 13:20

Apsolutni rekorder je 19-godišnjak koji je u noći na nedjelju malo iza ponoći s 1,78 promila alkohola u krvi i u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije, ipak vozio

Stroži Zakon o sigurnosti prometa na cestama i drakonske novčane kazne, ako je suditi po svakodnevnim policijskim izvješćima ne djeluju previše odgojno za opetovane prometne prekršitelje. Jer kako drugačije objasniti da je zagrebačka policija samo tijekom nedjelje navečer i u noći na ponedjeljak u kršenju prometnih prekršaja zatekla trojicu vozača, koji su zbog počinjenih prekršaja kažnjeni s ukupno 51.000 kuna?

Apsolutni rekorder je 19-godišnjak koji je u noći na nedjelju malo iza ponoći s 1,78 promila alkohola u krvi i u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije, ipak vozio. Kretao se Bukovačkom, a  kod kućnog broja 408 je sletio s kolnika. Policija ga je privela u postaju da se otrijezni, nakon čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 28.000 kuna.

Sa 10.000 kuna, pak, kažnjen je 24-godišnji državljanin BiH  koji je 16. kolovoza oko 20 sati zatečen na raskrižju Avenije Dubrava i Ulice Roberta Škrnjuga kako vozi kamion zagrebačkih oznaka i to bez položenog vozačkog ispita !?  Uhićen je te  odveden pred suca za prekršaje koji ga je novčano kaznio.

Koji sat kasnije, oko 23 sata na raskrižju Avenije Dubrava i Kapucinske ulice policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 27-godišnjak i to u vrijeme dok je imao zabranu  upravljanja vozilom B kategorije. Njega je sudac za prekršaje kaznio s 13.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 6

BA
Bartolovci2014
16:28 18.08.2020.

Jos kojeg bosanca primite u zagreg da nam se standard gospode nebi srozo e franjo bem te u krive labrte

GE
generacija57
16:28 18.08.2020.

Stalno se piše koliko su kažnjeni,ali ne piše koliko je naplaćeno.

BE
Bernardino
15:12 20.08.2020.

U kršenju prometnih prekršaja???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije