Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Liječnik je bio svjestan da može doći do pogoršanja stanja pacijenta, očekivao je da će dobiti novac'

Državno odvjetništvo u Splitu navodi da je liječnik bio svjestan kako zbog odgađanja operativnog zahvata može doći do pogoršanja stanja
27. siječnja 2021. u 12:02 3 komentara 3059 prikaza
Split: U KBC-u Split izvrsen prvi operacijski zahvat transplatacije roznice
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zbog nesavjesnog liječenja zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu donijela je rješenje o provođenju istrage protiv kardiokirurga (53) splitske bolnice, doznaje se u srijedu u splitskom Državnom odvjetništvu.

Ranko Ostojić o slučaju razrješenja dužnosti savjetnika za unutarnju politiku predsjednice BIVŠI MINISTAR MUP-A Ranko Ostojić doživio težak srčani udar: U induciranoj je komi u splitskoj bolnici

Sumnjiči ga se da je u listopadu i studenom 2018., kao pročelnik Zdravstvenog zavoda i kao kardiokirurg, odgađao pregled hospitaliziranog pacijenta s više težih dijagnoza bolesti srca i to, kako se navodi, unatoč ozbiljnom i ugrožavajućem kardiološkom stanju zbog kojeg ga je trebao pregledati, provesti prijeoperacijsku pripremu te operirati.

U rješenju o provođenju istrage piše kako se osnovano sumnja da, nakon što je po proteku vremena pregledao pacijenta, nije sastavio pisano stručno mišljenje odnosno konzilijarni nalaz, te nije pregledao nalaz CT-a niti naložio žurni premještaj na Zavod radi operativnog zbrinjavanja.

Državno odvjetništvo u Splitu navodi da je osumnjičeni liječnik bio svjestan kako zbog odgađanja operativnog zahvata može doći do pogoršanja zdravstvenog stanja oštećenika, no pristao je na to jer je očekivao, kaže tužiteljstvo, da će od njega ili njegove obitelji dobiti novac.

HUB PROMO Besplatno financijsko savjetovanje u Rijeci, Splitu i Osijeku

"Kada je došlo do sustavnog pogoršanja zdravstvenog stanja oštećenika te pogoršanja laboratorijskih nalaza koji su upućivali na multiorgansko zatajivanje i kada što mu je supruga pacijenta dala tisuću eura radi žurnog obavljanja pretraga i operativnog zahvata, liječnik je odmah sljedećeg dana naložio da mu se obavi koronarografija.Unatoč teškom pogoršanju stanja pacijenta liječnika se sumnjiči da nije naložio njegov hitni premještaj na Zavod kako bi ga operirao, smatrajući da novčani iznos koji je dobio nije dovoljan da bi obavio i operativni zahvat, te očekujući da će ponovno dobiti novac pritom čekajući navodno planirani termin operacije za dan 16. studeni 2018.", stoji u rješenju o istrazi.

Dan prije operacije, u jutarnjim satima 15. studenog 2018. došlo je do pogoršanja stanja pacijenta i do višeorganskog zatajenja zbog čega ga je liječnik operirao isti dan, ali je pacijent umro 18. studenog 2018. godine.

 

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • Avatar drug Joža
  drug Joža:

  Nije to mito, to je za kavicu

 • Mario:

  A i državna odvjetnica je čekala kovertu dvije godine, kad ju nije dobila, onda je shvatila da je doktor napravio kazneno djelo.

 • liliZG:

  jel vratio 1000eura kad je čovjek umro?