Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Neznanac ga udarao letvom i prijetio, a on uzvratio pucnjevima

emir čošagić
Ivica Galović/PIXSELL
18.05.2011.
u 15:41

Emir Čošagić (43) dobio je 12 godina zatvora za ubojstvo pištoljem. – Nisam pucao da ga ubijem – branio se na sudu.

SLAVONSKI BROD - Na kaznu zatvora od 12 godina i obavezno liječenje od ovisnosti osuđen je Emir Čošagić (43) iz Slavonskog Broda zbog ubojstva Ivice Matkovića (47) hicima iz pištolja 15. studenog prošle godine. Ubojstvu su prethodili svađa i fizički sukob. Čošagić je u Matkovića, kojeg, kako je kazao, nikada prije vidio ni poznavao, ispalio tri hica iz pištolja kalibra 7.62 mm, od kojih je treći hitac u prsa bio smrtonosan.

Čošagić je iskazao kajanje.

– Bio sam u dva kafića i navečer se pješice vraćao kući, a iz jednog je dvorišta na biciklu izjurio pokojni Matković i udario me više puta letvom prijeteći da njegovu punicu pustim na miru. Otrpio sam udarce i nastavio dalje, ali je došao do moje kuće i lupao po kapiji, vikao da će me ubiti, na što sam uzeo pištolj, izišao van, rekao mu: “Bježi odavde, nestani” i jedan hitac ispalio u zrak – kazao je sudskom vijeću Emir Čošagić.

Matković je, kaže, nastavio psovati mu oca i majku, pozivao van, a misleći da Matković ispod majice ima oružje, pošao je za njim i počeo pucati.

– Nisam pucao da ga ubijem nego da ga odvratim od novih napada – kazao je Čošagić. Sud nije prihvatio njegovu priču jer nalazi kazuju da je Matković biciklom bježao preko ulice na drugu stranu, a Čošagić ga je prvim hicem pogodio u petu, drugim u natkoljenicu, a trećim u prsa. Vještačenjem je utvrđeno da je Čošagić unatoč teškom psihičkom stanju, zbog čega je trošio mnogo lijekova za smirenje, bio smanjeno uračunljiv, ali je bio svjestan svega što je ubojstvu prethodilo.

Ključne riječi

Komentara 2

32
321961
19:04 18.05.2011.

nije mu dosta sto nas je u bosni tuko pa poceo i ovdje

DE
denci
21:14 24.06.2011.

jebala vas bosna sta ti znas takav pametan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije