Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BAVIMO SE RADNICIMA'

Nezavisni sindikat radnika HEP-a: Tehnos plaši građane, napravili su politički istup

HEP
Foto: HEP
1/3
13.03.2023.
u 14:11

Reprezentativni sindikati HEP-a Nezavisni sindikat radnika HEP-a (NSRHEP) i Hrvatski elektrogospodarski sindikat kažu kako Tehnos zloupotrebljava svoju sindikalnu funkciju za političke borbe i plaši građane radnicima HEP-a

Nezavisni sindikat radnika HEP-a (NSRHEP) i Hrvatski elektrogospodarski sindikat reagirali su na priopćenje trećeg sindikata u HEP-u Tehnosa. Kako oni gledaju na upozorenja koja stižu iz sindikata Tehnos?  Sonja Mikulić, predsjednica Nezavisnog sindikata radnika HEP-a, kaže da ne voli kad bilo tko građane Republike Hrvatske plaši radnicima HEP-a i ističe kako je predsjednik TEHNOS-a je visoki dužnosnik političke stranke Radnička fronta i da je Tehnosovo priopćenje politički istup. 

- Situacija u Hrvatskoj elektroprivredi je izazovna. HEP je na sebe preuzeo veliki teret u energetskoj krizi koja nas je snašla. Sigurna sam da je Vlada RH svjesna koliko je Hrvatska elektroprivreda važna i da će naći načina da je sačuva u interesu svih građana RH - kaže sindikalistica i dodaje kako je posao sindikata "zaštita prava i interesa svojih članova, a ne politički juriši na Vladu RH". 

- Reprezentativni sindikati radnika HEP-a kontinuirano štite i unapređuju radnička prava te su neovisni od politike i političkih utjecaja. Denis Geto zloupotrebljava svoju sindikalnu funkciju za političke borbe - tvrdi Sonja Mikulić. 

Tomislav Kovačević iz Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata kaže da oni jesu zabrinuti, ali i da Vlada obećava kako će sanirati gubitke koje HEP bude imao. - Zabrinuta je i uprava, ali ne možemo živjeti mimo građana. Mi nemamo informacije koje Tehnos iznosi, na naša pitanja Uprava odgovara da je stanje stabilno. Radi li netko u političke svrhe, u to ne ulazim, mi se ne bavimo politikom nego zaštitom radnika - kazao nam je Tomislav Kovačević.  

VIDEO: 35% svake kave plaćamo državi: Udruga Glas poduzetnika traži ukidanje posebnog poreza na kavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije