Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roštiljao u tvrđavi

Nezavisni kandidat Petar Bašić na vlastitoj tiskovnoj zaradio kaznu

Petar Bašić (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
29.04.2013.
u 19:54

Uz miris roštilja Bašić je usput i prosvjedovao protiv, po njegovu mišljenju nedopustive profanacije brodske Tvrđave i pretvaranja spomenika nulte kategorije u lokalno "vašarište", aludirajući na skorašnju veliku proslavu 1. svibnja

U pomalo buntovničkoj maniri diplomirani povjesničar Petar Bašić novinarima je na tiskovnoj konferenciji koju je nazvao "Roštilj za medije", održanoj danas na ljetnoj pozornici sjeveroistočnog bastiona u Tvrđavi Brod, predstavio svoj predizborni program i objavio kandidaturu nositelja nezavisne kandidatske liste na lokalnim izborima za Gradsko vijeće grada Slavonskog Broda. Uz miris dobro raspaljenog roštilja Bašić je usput i prosvjedovao protiv, po njegovu mišljenju, nedopustive profanacije brodske Tvrđave i pretvaranja spomenika nulte kategorije u lokalno "vašarište", aludirajući, naravno, pri tome na skorašnju veliku proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, koju zbog visokog vodostaja Save Grad Slavonski Brod i gradska Turistička zajednica ne mogu organizirati na Sportsko-rekreacijskom centru "Poloj", već su kako tvrdi, za kuhanje 1000 litara graha s kobasicom Tvrđavu Brod rezervirali kao alternativnu lokaciju i tu, u spomeniku nulte kategorije osigurali građanima koji to žele paljenje roštilja i pijanku uz tamburaše.

U opširnom predizbornom programu nezavisni kandidat Petar Bašić istaknuo je nekoliko, po njegovu mišljenju najznačajnijih razvojnih segmenta za koje će se zalagati uđe li u Gradsko vijeće.

– Napravio sam program u kojem se zalažem za stvarni razvoj grada i otvaranje novih radnih mjesta, pri čemu je Brodska Tvrđava jedan od najvećih razvojnih resursa koji Slavonski Brod trenutačno ima. Uređenjem Tvrđave dobili bismo 300 do 400 radnih mjesta, a kroz projekt obnove u grad bi ušlo više od 100 milijuna eura. Već se godinama, a to je javnosti dobro poznato, ustrajno zalažem za osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu i izgradnju velikog Studentskog centra. Smatram da će sveučilište privući u grad ili zaustaviti u odlasku iz grada barem 500 visokoobrazovanih stručnjaka i znanstvenika te barem toliko, ako ne i više, stručnog tehničkog osoblja sa solidnim plaćama. Siguran sam da će četiri, pet ili više tisuća studenata iz svih krajeva Hrvatske, a zašto ne i drugih zemalja, osobito širokog gravitirajućeg područja Bosne i Hercegovine, te Srbije i Crne Gore doći u Slavonski Brod i donositi nam, trošiti u gradu na stan, hranu, kulturu, zabavu približno 200 milijuna kuna više nego što to imamo sada. Taj promet jamči otvaranje i barem tisuću novih radnih mjesta u svim djelatnostima. Namjera mi je urediti Industrijsku zonu Bjeliš i još mnoge druge objekte i privući investitore koji će riješiti gorući problem grada, veliku nezaposlenost. Uvjeren sam da će ova grupa od 25 ljudi, sjajnih kandidata kojoj sam na čelu i koji pokrivaju cijeli grad, ući u Gradsko vijeće, a građane pozivam da mi svojim glasom pomognu da napokon taj "cirkus" iz Gradske uprave ode jednom zauvijek – kaže Bašić.

Nažalost, novinari nisu dočekali taj trenutak da meso bude "bačeno na žar" i zamiriši, jer je "slučaj roštilj za medije" i paljenje roštiljske vatre u zaštićenoj brodskoj Tvrđavi prijavljen Komunalnom redarstvu, pa je Bašićeva tiskovna konferencija završila kaznom i strogom zabranom, pri čemu je komunalni redar zabranio pečenje mesa i kobasa na roštilju te naložio da se vatra ugasi, a roštilj, meso i kobase iznesu iz prostora Tvrđave. Na novinarsko pitanje smatra li se odgovornim za ovaj incident, Petar Bašić je odgovorio:

– Ovo je namjerno kršenje zakona, građanski neposluh. Ako sam ja prekršio neki zakon, spreman sam kao i svaki građanin ovoga grada i Hrvatske, koja je na pragu EU platiti kaznu. Međutim, zanimljivo je kako neki smiju kršiti zakon i kuhati grah u velikom kazanu od 1000 litara, a neki ne smiju počastiti medije skromnim roštiljem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije