Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'spoj mladosti i iskustva'

Nezavisna lista Ivan Penava i Hrvatska konzervativna stranka potpisali Sporazum o suradnji za lokalne izbore

Nezavisna lista Ivan Penava i Hrvatska konzervativna stranka potpisali Sporazum o suradnji za lokalne izbore
Foto: Branimir Bradarić
1/3
20.03.2021.
u 14:46

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić kandidatkinja je za zamjenicu župana Vukovarsko – srijemske županije dok će se Marijan Pavliček posvetiti vođenju HKS-a i radu u Hrvatskom saboru

Ivan Penava, predsjednik nedavno osnovane političke stranke Ivan Penava nezavisna lista, i predsjednik vukovarske podružnice Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Filip Sušac potpisali su koalicijski Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Vukovaru. Prema tome Sporazumu Penava je kandidat za gradonačelnika Vukovara dok je Sušac kandidat za njegovog zamjenika.

Govoreći o učinjenome u proteklom periodu Penava je rekao kako je razvoj Vukovara evidentan i razvija se krupnim koracima, ali i da ništa od toga nije palo s neba nego su se za svaki korak naprijed, uspjeh i projekt sami borili i izborili. Istakao je i kako je sve napravljeno uz poštenje, hrabrost, znanje, umijeće ali i nepotkupljivost i bez ijedne afere i sukoba sa zakonom.   

Podsjetio je na projekte pomoći mladim obiteljima, nabavke, udžbenika, bilježnica, preobuke za djecu, stipendije, demografske mjere… Kazao je i kako se sve vrijeme pomagalo i nacionalnim manjinama, ulagalo u sport, gospodarstvo, infrastrukturu, energetsku obnovu, gospodarstvo, kvalitetan rad gradskih tvrtki i ustanova… Na grad su sa županije prebačena osnivačka prava za osnovne škole na području grada.

- Posebno bih istakao dva pravca rada. To je gospodarstvo gdje smo pokazali kako je formula uspjeha – gospodarstvo, gospodarstvo i gospodarstvo. Drugi smjer je Vukovarski vodotoranj kojega smo zatekli kao ruševinu, a danas je atrakcija koja se stavlja uz bok najboljima na svijetu. Građanima podnosimo račune za urađeno, a za dalje neka građani sude, istakao je Penava.  

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Vukovara Filip Sušac pozvao je građane da izađu na izbore, ali i da prije nego odaberu za koga će glasati razmisle što je i koliko napravljeno u gradu proteklih godina.

- Ivan Penava u vođenju grada donosi potrebno političko iskustvo, a ja kao mlada i tehnički obrazovana osoba donosim elan, želju i tehničko znanje. Bit će to spoj mladosti i iskustva koji će doprinijeti još boljim vođenjem grada u naredne četiri godine. Naglasak ćemo staviti na mlade ljude. Cilj nam je zadržati ih u gradu jer oni su ti koji stvaraju i razvijaju grad i društvo, rekao je Sušac.

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić kandidatkinja je za zamjenicu župana Vukovarsko – srijemske županije dok će se Marijan Pavliček posvetiti vođenju HKS-a i radu u Hrvatskom saboru. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 10

HŽV
06:39 21.03.2021.

Ma koje iskustvo,molim vas.....Ča je bija u HDZu,uhljeb godinama,alpinista u Rvackoj je to iskustvo......e ludega naroda

Avatar Žile
Žile
06:02 21.03.2021.

Sada je važno ispisati zidove u Vukovaru antihrvatskim porukama, na ćirilici, pa sve svaliti na manjinu. Tako će DP dobiti na važnosti. Naravno ako im netko povjeruje

Avatar southman
southman
15:56 20.03.2021.

Penava što si nekretnina kupovao kupovao si. Vrijeme istječe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije