Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Nezaposleni muškarac Ahmadinejada gađao cipelom

Iranskog predsjednika napao je nedavno otpušteni Rashid S. koji je zbog sličnog napada već bio u zatvoru.
13. prosinca 2011. u 11:49 2 komentara 2 prikaza
'EDITORS\' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to report, film or take pictures in Tehran.   Iran\'s President Mahmoud Ahmadinejad speaks during
Foto: 'CAREN FIROUZ'

I iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad postao je meta na Srednjem istoku popularnog običaja – bacanja cipela u znak prosvjeda. Napadač je nedavno otpušteni 45-godišnji Rashid S., nezadovoljan što nije primio naknadu za nezaposlene.

Incident se dogodio u provinciji Mazandaran na sjeveru zemlje dok je Ahmadinedžad držao govor o problemu nezaposlenosti. Muškarac se probio do prvih redova i bacio komad obuće, no predsjednik se spretno izmaknuo pa je cipela pogodila tek transparent iza njega.

Rashida, stanovnika grada Sarija, odmah su savladali policajci, a zanimljivo je da je on već bio u zatvoru zbog bacanja jaja i rajčica na Ahmadinejadova prethodnika Muhameda Katamija.

Bacanje cipela inače je u arapskom svijetu znak izrazitog nepoštovanja. Slavne su mete takvih napada i bivši američki predsjednik George W. Bush, kojega je 2008. godine u Bagdadu pogodio irački novinar, te pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari koji je napadnut 2010. godine tijekom konferencije u Birminghamu.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • DERAN:

    nadasve ...veoma hrabro

  • Pasdaran:

    Otkad je Iran dijelom - arapskog svijeta?! Novinari novinari, ni dva razreda osnovne nemate...