Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestok odgovor

Nezadovoljni Palestinci: Netanyahu nam je objavio rat

Mahmud Abas
AFP
25.05.2011.
u 10:00

Savjetnik palestinskog predsjednika Nabil Shaath rekao je da je Netanyahu "ponudio rješenje zasnovano na ignoriranju granica iz 1967. godine"

Prijedlozi za bliskoistočni mirovni sporazum koje je iznio izraelski premijer Benjamin Netanyahu "objava su rata" Palestincima, rekao je visoki palestinski dužnosnik. Netanyahu je u govoru američkom Kongresu rekao da Izrael želi zadržati ključne dijelove teritorija koje je osvojio u Bliskoistočnom ratu 1967. godine, među kojima su istočni Jeruzalem i dijelovi Zapadne obale.

Savjetnik palestinskog predsjednika Nabil Shaath rekao je da je Netanyahu "ponudio rješenje zasnovano na ignoriranju granica iz 1967. godine". Palestinci žele da njihova buduća država bude na teritorijima koje je okupirao Izrael, ali su spremni za manje zamjene teritorija.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas za srijedu je sazvao sastanak vođa Palestinskog oslobodilačkog pokreta i njegova Fataha, kako bi odlučili što im je dalje činiti.

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
10:24 25.05.2011.

\"Mi cemo biti velikodusni o velicini palestinske drzave, ali kao sto je Obama rekao granica ce biti drugacija onego 1948. Isael se nece vratiti na granice iz 1967.\" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ To nije poziv za rat... to je obecanje.

MM
Mladen Miletić
10:30 25.05.2011.

Nezadovoljni Palestinci: Netanyahu nam je objavio rat.. Pogledajte moj prvi komentar kada se je Obama Husein izjasnio za Palestinsku državu. Odmah sam napisao \"ubacio kost\" da razdraži da se Palistince opet oplete pošteno... Dok se ubijaju Libijci može i usputut da se Izrael aktivira to tako više sada nije nikoga briga jel UNO vodi demokratski i pošteni rat ( zabrana leta djeci i unučadi ) protiv onih koji još nisu teroristi ali se probaju odupeijeti agentima i plačenim teroristima i bombama sa demokratske visine...

IR
irani
10:15 25.05.2011.

Davanje eksplozivnih izjava u javnosti nikada nije pomoglo, pa nece ni sada. . Poziranje i galama ne donosi rjesenje, razgovori da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije