Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova afera

News of the World špijunirao odvjetnike žrtava prisluškivanja

'Rupert Murdoch, Australian-American media mogul and the Chairman and CEO of News Corporation, speaks briefly to the media as he arrives at the Sun Valley Inn before the start of the second day of the
'ANTHONY BOLANTE'
07.11.2011.
u 18:35

Tabloid je namjeravao podmetnuti odvjetniku Lewisu tužbu bivšeg klijenta, dok su Charlotte Harris namjeravali podmetnuti ljubavnu aferu s jednim pravnim zastupnikom iz Manchestera.

Nakon što su ranije ove godine prestali izdavati novine zbog afere u kojoj su prisluškivali gotovo tri tisuće Britanaca, News of the World nastavlja sa skandalima.

Žrtve prisluškivanja tužile su tabloid koji se pak odlučio na neobičnu taktiku obrane, naime angažirali su privatne istražitelje da tajno prate odvjetnike žrtava, javlja The Guardian.

Privatni istražitelji, koji su ranije radili za novine, tajno su snimali odvjetnike Marka Lewisa i Charlotte Harris, ali i njihove obitelji i suradnike posljednjih 18 mjeseci.

Nagađa se da su se snimke prikupljale ne bi li se na sudu pokušalo navesti na krivo mišljenje o njihovu privatnom životu. Čini se da je tabloid namjeravao podmetnuti Lewisu tužbu bivšeg klijenta, dok su Charlotte Harris namjeravali podmetnuti ljubavnu aferu s jednim pravnim zastupnikom iz Manchestera.

Još nije posve jasno kako bi iskoristili podatke, ali čini se da je Scotland Yard otkrio e-mailove u kojima se mogu iščitati imena kreatora ovog plana, no još se ne zna ima li Rupert Murdoch, vlasnik tabloida, svoje prste u ovoj aferi.

Podsjetimo, News of the World u srpnju ove godine prestao je izlaziti nakon što je u javnost izašla informacija da su njegovi novinari i urednici angažirali privatnog detektiva koji je prisluškivao telefone i čitao SMS-ove više od 3000 Britanaca. Među žrtvama su bile estradne zvijezde, biznismeni, političari, ali i obični ljudi kao što su žrtve bombaškog napada u Londonu, pa čak i udovice i rođaci britanskih vojnika poginulih u Afganistanu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije