Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trend?

New York nakon dugo vremena preživio dan bez teških zločina

new york,pucnjava,američka policija (1)
AFP/PIXSELL
29.11.2012.
u 07:45

U ponedjeljak nije zabilježeno ni jedno ubojstvo, pucnjava ili ubod. U usporedbi s prošlom godinom ubojstava je 23 posto manje.

Ponedjeljak je bio sretan dan za građane New Yorka – bio je to dan tijekom kojega se, nakon dugo vremena, u tom gradu nije dogodio nijedan teži zločin, prenosi BBC. Tijekom cijelog dana nije prijavljeno ni jedno ubojstvo, pucnjava ili ubod, izvijestio je glasnogovornik policije.

Je li ovo simbol jednog novog trenda za grad poznat po nasilju? Iako je u srpnju zabilježen porast u ubojstvima, ona postaju sve rjeđa te bi mogla doseći najnižu razinu od 1960. godine. U usporedbi s prošlom godinom broj ubojstava pao je za čak 23 posto (366 naprema 472). S druge strane, statistike pokazuju da je došlo do ukupnog porasta zločina od tri posto.

Zabilježen je porast u krađama od devet posto, za što policija krivi porast krađa smartphonea. Za pad broja ubojstava neki stručnjaci smatraju zaslužnima agresivnu preventivnu politiku newyorške policije, "zaustavljanje i pretraživanje", kojom su zaplijenjeni deseci neprijavljenih komada oružja. Međutim, kritičari tvrde da je ta politika dovela do diskriminacije mladih crnaca i Latinoamerikanaca koje policija zaustavlja i pretražuje bez osnove.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
10:54 29.11.2012.

taj datum proglasiti danom Ney Yorka. u želji da što duže potraje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije