Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO NEVRIJEME

VIDEO Zbog tuče vozači se zaustavljali u tunelima, radar zabilježio 16.000 munja u dva sata!

16.06.2019.
u 22:53

Uzrok je vremenske promjene hladna fronta koja se u polju srednjeg tlaka premješta sjevernije od nas. Imate li kakve fotografije ili snimke nevremena, pošaljite nam na e-mail javi@vecernji.net.

Najavljena promjena vremena i zahladnjenje koje su meteorolozi prognozirali u nedjelju popodne počeli su zahvaćati dijelove Hrvatske. 

Iako je veći dio nedjelje bio vruć i sparan, prema kraju dana vrijeme se sve više pogoršavalo. Tako je u poslijepodnevnim satima zapadnu Slavoniju zahvatilo olujno nevrijeme praćeno tučom. Nevrijeme je zahvatilo područja Novske i Okučana.

Kako javlja HAK, promet je pojačan i usporen na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, na Jadranskoj i Ličkoj magistrali. Na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica promet je zabranjen za vozila iznad 15 tona zbog oštećenja kolnika.

Vozače se poziva na dodatni oprez.

Kako prenosi IstraMet, munjolovac je u posljednja dva sata registrirao 16.360 udara munja.

Čitatelj Goran Andrašević iz Koške kod Našica poslao nam je video tuče 

Čitateljica Andrea Kostanjčar šalje nam videa s autoceste kod Brinja

Mario Lamza javio nam je pak da je zbog velike količine kiše koja je pala centar Gline bio poplavljen.

Čitatelji nam javljaju da se ljudi zaustavljaju u tunelu na autocesti kako im se vozila ne bi oštetila.

U Dalmaciji se također na nekim mjestima "otvorilo" nebo. Iznad Dinarida formiralo se oblačno vrijeme koje je Zagori donijelo kišu, pljuskove, grmljavinu, a negdje i tuču. Nema informacija da je tuča napravila veću štetu.

U Zagrebu kiša mjestimično pada.

Tuča u Gospiću

U Novoj Gradiški pojavila se pijavica.

Uzrok promjene hladna je fronta koja će se u polju srednjeg tlaka premještati sjevernije od nas.

Imate li kakve fotografije nevremena, pošaljite nam ih na e-mail javi@vecernji.net.

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
22:21 16.06.2019.

Zaustavljanje na auto-cesti u tunelu je prava ludost. Mislim da to ne bi trebalo biti u naslovu jer će povremeni korisnici auto cesta koji čitaju samo naslove shvatiti da se to može. To je iznimno opasno. Na auto-cesti u vrijeme tuče je običaj zaustaviti se ispod nadvožnjaka, u ZAUSTAVNOJ traci koje u tunelima nema. I to je također opasno i nije preporučjivo, ali za zaustavljanje u tunelu sad čujem prvi put. Svašta ljudima padne na pamet.

AE
aerosol
19:18 16.06.2019.

Ovo je samo pocetak, nastavak sljedi. Covjek nije jedini ni najveci uzrok. Najveci uzrok su magnetne promjene koje su ciklicne i prirodne i desavaju se ne samo na zemlji neko i okolnim planetima i suncu. Uz to ulazimo u solarnii minimum sto jos vise komplicira situaciju.

Avatar dras32
dras32
21:57 16.06.2019.

Sad in svima oplesti kazne, zaustavljaju se u tunelima da ne bi auto ogrebla tuča a što ugrožavaju hrpu drugih nema veze. E pa svašta ljudima padne na pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije