Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stotinu intervencija

Nevrijeme u Zadru - kaos na cestama, poplavljeni kafići...

zadar, poplava (1)
Filip Brala/Pixsell
01.09.2012.
u 10:55

Prvi je to puta nakon gotovo pola godine da je tako velika količina kiše pala na zadarskom području.

Nakon pet mjeseci bez prave kiše, u Zadru je u subotu palo gotovo 90 litara kiše i to u svega nekoliko sati prijepodneva. Sve je rezultiralo potpunim prometnim kolapsom, pa čak i spašavanjem vozača iz automobila u jednom zadarskom pothodniku. Dva automobila je gotovo u cijelosti preplavila voda, no ozlijeđenih nije bilo.

- Jednom je vozaču voda došla do krova automobila. No, dok smo mi došli izvukao se iz automobila - rekao nam je Željko Šoša zapovjednik zadarskih vatrogasaca.

Voda je na zadarskim prometnicama izbijala šahtove, ali i dio asfalta na jednoj cesti. Ponovno se zadarski sustav odvodnje pokazao nespremnim prihvatiti veću količinu oborina, pa su poplavile gotovo sve ulice nadomak staroj jezgri.

>>FOTO U 'jezeru' ispred crkve u Zadru igrali vaterpolo i lovili ribu

Brojni automobili su ostali na cestama zarobljeni u vodi, a navodno je u vodi ostao i automobil koji je trebao u subotu poslijepodne voziti mladence na vjenčanje. Prema tvrdnji očevidaca vozač koji je bio iza svojim je automobilom malo pogurao auto koji je bez oštećenja ipak krenuo dalje.

Voda je prodrla i u podrume zadarske bolnice, kafiće, kao i na ribarnicu i gradska vrata, te stari Forum. Ispred crkve Svetog Donata stvorilo se možda i prvi puta pravo malo jezero dubine od tridesetak centimetara.

Stotine poziva u pomoć za ispumpavanjem su zabilježili Centar 112 i vatrogasci koji su morali zbog toga izraditi i listu prioriteta u svojim intervencijama. Njih je posjetio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je zatražio mobilizaciju svih ljudi i tehnike u saniranju poplavljenih zadarskih podruma i objekata, te u popravku šahtova i drugih oštećenja na zadarskim prometnicama. Dodajmo da je i Split danas zahvatilo jako nevrijeme. Čitatelj nam je poslao video snimku jake kiše koja je zahvatila to područje.

Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na e-mail dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 9

QW
qwas33333
12:43 01.09.2012.

đej sad kalmeta?

DU
Deleted user
15:51 01.09.2012.

mali članak a pun neistina, nije nevrijeme izazvalo poplave, nego totalno razoren sustav odvodnje, koje se nije "pokazao nespremnim", nego su ga baš krajnje unazadili novijim radovima, divljim obnovama koje su napravljene nestručno i nezakonito a koštale su suho zlato. u dalmaciji se neće "obnoviti" niti jedna ulica a da se sustav odvodnje ne degradira protuzakonitim improvizacijama a stručnim ljudima ne daju ni prići, jer se onda ne može muljati s nabijanjem cijena i dodatnih troškova, tj, kad se stručno radi mnogo je teže krasti.

JA
james49
11:13 01.09.2012.

Bilka je vrhunska p****** kad nije bilo kiše. Sad kiša pada nekoliko sati i opet p******. I još pada tuča koja je sigurno uništila ono što je ostalo od suše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije