Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RALICE ČISTE A1

Nevrijeme u Dalmaciji: U Dubrovniku pijavica, obilna tuča zabijelila splitsko područje

Foto: Screenshot Dubrovački dnevnik/HAK
1/2
03.01.2021.
u 17:51

Od siline nevremena automobili su se zaustavljali kraj ceste, a prema izvješću HAK-a zabilježene su i dvije nesreće

U Dalmaciji je danas na snazi žuto upozorenje koje je Državni hidrometeorološki zavod izdao zbog obilnih oborina i jakog vjetra. Kako javljaju lokalni mediji, pogoršanje vremena donijelo je na splitskom području veliku količinu tuče, a u dubrovačkoj regiji pojavila se pijavica.

Rano poslijepodne istočni dio Splita i predgrađe pogodilo je nevrijeme praćeno tučom. Grmljavinski pljusak trajao je petnaestak minuta, što je bilo dovoljno da se sve nakratko zabijeli. Glavni dio nevremena pogodio je Dugopolje gdje je pala velika količina tuče, javlja Dalmacija danas.

Od siline nevremena automobili su se zaustavljali kraj ceste, a prema izvješću HAK-a zabilježene su i dvije nesreće. Kamere HAK-a snimile su i ralice koje čiste A1 kod čvora Dugopolje.

Kako javlja Dubrovački dnevnik, u predjelu Grebena, u blizini poluotoka Lapada, pojavila se pijavica. 

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Snijeg pada mjestimice u Lici. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Mogući su odroni. Zbog tuče na pojedinim dionicama autoceste A1 vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Ključne riječi

Komentara 4

MO
montello
18:52 03.01.2021.

jugo sve jače ijače ,zadnih mjesec dana bure ni nema samo jugo ikiša

Avatar rubinet
rubinet
18:19 03.01.2021.

Večernji je korektno prenio s lokalnog " dubrovačkog "portala:"U Dubrovniku pijavica " Samo što mi Dubrovčani ne govorimo pijavica . Vjerojatno se urednik tog "dubrovačkog " portala doselio iz prekobrđa. Onkraj brda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije