Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nevrijeme u Dalmaciji: poplave u Trogiru, na Čiovu pijavice...

Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi
19. rujna 2017. u 14:39 6 komentara 7176 prikaza
nevrijeme
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje, gdje je osim kiše povremeno padala i tuča promjera do 2 cm. Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, piše Dalmacija danas.

Brodotrogir Nevrijeme S Brodotrogirovog skladišta pao dio krova

Jedno stablo palo je na auto u Trogiru, a nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova, gdje se formirala pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

– Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavice je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica iščupala. Iznad kampa električni stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – rekao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk.

Nevrijeme je zahvatilo i dijelove Brača i Hvara.

Plenković u Ogulinu Požari, suše, poplave Tolušić: Štete su milijardu kuna, a mi imamo 40-ak milijuna. Osigurajte se Plenković u Ogulinu Plenković otkrio: Ovo je ključ rješenja za česte poplave u Ogulinu Premijer Plenković u poplavljenom Ogulinu Nevrijeme u Hrvatskoj Nova oluja u Istri. U Ogulinu poplavljeno 200 objekata, uglavnom privatnih kuća
Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora