Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike oborine

Nevrijeme u Dalmaciji: poplave u Trogiru, na Čiovu pijavice...

nevrijeme
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
19.09.2017.
u 14:39

Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje, gdje je osim kiše povremeno padala i tuča promjera do 2 cm. Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, piše Dalmacija danas.

Jedno stablo palo je na auto u Trogiru, a nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova, gdje se formirala pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

– Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavice je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica iščupala. Iznad kampa električni stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – rekao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk.

Nevrijeme je zahvatilo i dijelove Brača i Hvara.

Komentara 6

NO
nostradamus11
15:05 19.09.2017.

chemtrails

MA
marevr
15:47 19.09.2017.

srbi to rade namjerno !

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
15:19 19.09.2017.

Očito je da se Dalmatinci slabo mole Bogu jer ovdje samo Bog može pomoći.👍🌩🌈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije