Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno jugo

Vjetar nosio sve pred sobom, pogledajte kako izgleda plaža na Kantridi

Jugo u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
31.10.2018.
u 09:33

Pulski vatrogasci imali su čak 35 intervencija, a vjerojatno najbizarnija intervencija bila je ona kad su otvorili vrata stana obitelji koja se zaključala, ali se nije uspjela i otključati

Županijski centar 112 Pazin zaprimio je više od 200 dojava građana o problemima na području Istre zbog snažnog juga koji je jučer divljao na području najvećeg hrvatskog poluotoka. 

Iščupane su limarije sa zgrada u Novigradu i Poreču, poplavljene su podrumske prostorije u Labinu i Kršanu, uklanjala su se porušena stabla, grane, kamenje, šljunak, voda i razbacana plastična signalizacija na prometnicama, samo su neki od problema uzrokovanih nevremenom, javlja Glas Istre. Bilo je i nestanaka električne energije na području Pazina, Pule, Poreča i Buja.

Posebnu pohvalu za ponašanje tijekom nevremena zaslužili su vatrgasci

Jugo u Rijeci Jugo u Rijeci
1/13

Imali su preko 90 intervencija na piljenju stabala i grana te uklanjanju istih s prometnica, ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, saniranju limova i krovova na zgradama, a koji su predstavljali opasnost za ljude i materijalna sredstva. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama uslijed vremenskih nepogoda.

Pulski vatrogasci imali su čak 35 intervencija, a vjerojatno najbizarnija intervencija bila je ona kad su otvorili vrata stana obitelji koja se zaključala, ali se nije uspjela i otključati.

Uništena plaža na Kantridi

Snažno jugo zahvatilo je i Rijeku gdje su poplavile brojne ulice, a jaki valovi uništili su plažu na Kantridi. Oluja je devastirala parkiralište riječkog stadiona, a vjetar je pomjerio masivni kontejner te podigao asfalt i iščupao ogradu. Kako je to izgledalo pogledajte u videu koji nam je poslao čitatelj Laslo Laćak.

 

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nogogaz
10:10 31.10.2018.

Ipak nas nas RKC bog voli! Braca i sestre molimo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije