Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO JUGO Policija, mještani, avion i ronioci tragali za nestalim Posedarcem

Nevješt ribar nestao unatoč upozorenjima

Mještani, policija i ronioci cijelo su jutro i poslijepodne tražili nestalog
Foto: Dino Stanin
29.10.2008.
u 18:33

POSEDARJE – Zadarska policija, mještani, ronioci, avion, helikopter i ostale raspoložive snage tragali su danas prijepodne i poslijepodne za 48-godišnjim ribarom Zoranom Ćirkom iz Posedarja, čiji je nestanak prijavljen danas oko 8.30 sati.

Dojavu je policija zaprimila od njegova brata Ratka Ćirka koji im je rekao kako mu se brat nije vratio kući nakon što je u srijedu navečer isplovio na more u ribolov svojim trometarskim gumenjakom s pet konjskih snaga.

U srijedu ujutro jedan je mještanin oko 6 sati ugledao gumenjak kako pluta ispred uvale Tunjarica. Gumenjak su ubrzo dovukli do obale, no Zoranu nije bilo traga. Pretpostavlja se da je nesretni ribar pao s broda i završio u moru zbog olujna juga koje je te večeri puhalo. I sama potraga danas je bila otežana jer je jugo i dalje nesnosno puhalo, a ronioci su pretraživali morsko dno, koje je bilo potpuno zamućeno zbog velikih valova.

Brojni Posedarci kazali su nam kako je Zoran Ćirak te večeri neko vrijeme proveo u mjesnom kafiću na piću te da su ga odgovarali od odlaska na lignje zbog jaka vjetra.

Kazali su da se Zoran na to nije puno obazirao jer da je htio dokazati kako će ipak moći isploviti na more i po takvu vremenu.

Obitelj Zorana Ćirka danas nije bila voljna razgovarati s novinarima, štoviše, njegova majka nije pristala ni na kakvu izjavu, no u njegovoj obitelji, kojoj su danas dolazili brojni prijatelji i rodbina, nisu gubili nadu u njegovo pronalaženje. Mještani su nam također rekli kako je Zoran tek nedavno kupio mali gumenjak, ali da nije vičan plovidbi. Zoran je neoženjen i živi s roditeljima i bratom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije