Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvorci priznaju:

'Nevinost muslimana' – film koji namjerno napada islam

Steve Klein
Reuters/PIXSELL
13.09.2012.
u 15:53

Izjave tvoraca filma potvrdile su sumnje egipatske muslimanske većine da iza filma stoji koptska dijaspora

Nakoula Basseley Nakoula (55) pripadnik Koptske kršćanske crkve koji živi nedaleko od Los Angelesa jedan je od "krivaca" za stvaranje antiislamskog filma koji je potaknuo bijes egipatskih i libijskih muslimana te izazvao diplomatsku krizu. Film jednostavnog naziva "Nevinost muslimana", tvrdi Nakoula, inače osuđen za prijevaru savezne banke, nastao je zbog toga što islam smatra tumorom društva i priznaje kako je video zapravo "provokativna politička izjava koja napada religiju".

Nakoulino priznanje potvrdilo je sumnje egipatske muslimanske većine da iza filma stoji koptska dijaspora, a to potvrđuje, donosi Reuters, i činjenica da je film promovirao Morris Sadek, konzervativni koptski kršćanin koji živi u SAD-u.

"Nevinost muslimana" izazvao je bijes zbog prikazivanja Muhameda kao ubojice i pedofila. Na filmu je radio i antiislamist Steve Klein, bliski suradnik koptske zajednice i glavni "krivac" za koptsko "zauzimanje za vlastite ciljeve nasuprot islamskom teroru u Egiptu".

Detalji filma, u čiji je nastanak navodno uloženo pet milijuna dolara koje su donirali neimenovani židovi i dalje su nepoznati, a 13-minutni video objavljen na YouTubeu, sastavljen od nespretno presnimljenih i slučajno prerađenih scena, navodno je samo najava filma.

Cindy Lee Garcia, glumica iz Bakersfielda u Kaliforniji, koja je u filmu odglumila malu ulogu tvrdi da nije znala kako sudjeluje u uvredljivoj satiri o Muhamedovu životu kada se prošlog ljeta javila na natječaj za ulogu. Scenarij filma u kojemu je ona glumila, tvrdi, zvao se "Pustinjski ratnici" i u njemu nije bilo spomena o islamu.

Komentara 44

Avatar madcap
madcap
16:25 13.09.2012.

Ruga li se lonac-loncu, a oba crna. Svaka religija je tumor društva, jedino je pitanje koliko je gdje uznapredovao.

M3
Miške 3
16:25 13.09.2012.

My Style- odlično, slažem se. Krščnin sam,ali poštujem islam. Čitanje Kuran časnoga me obogačuje. Samo treba dodati da i Isus( Isa) kojeg muslimani poštuju ( kao i Mariju-Miriam) je sol svijeta: Prodika na brdu.

OB
-obrisani-
16:22 13.09.2012.

Šta si bili arapi pre pojave "proroka" Rim je tek početkom 4 veka priznao Hrišćanstvo kao legalnu religiju i prihvatio kao novu veru i napustili su mnogobošcvo Ko je bio prorok??..... Ratnik pljačkaš ubica i promiskuitetna osoba imao žena više više nego što je fudbaski tim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije