Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT G-8 I G-20

Neviđeno nasilje u Torontu: Uhićeno gotovo 600 ljudi

toronto (1)
Foto: AFP
1/9
27.06.2010.
u 09:24

Zapaljena su tri policijska automobila i još tri druga vozila te porazbijani prozori u financijskom dijelu grada.

Gotovo 600 ljudi uhićeno je nakon erupcije nasilja na ulicama Toronta u subotu navečer kada su se grupe nasilnih anarhista umiješale u do tada mirne prosvjede protiv održavanja summita G-20 u tom gradu, potvrdile su tamošnje vlasti.

Očekuju nove nerede

Policija je danas rekla kako očekuje slični scenarij i tijekom nadolazeće noći. Već i prije početka summita najbogatijih koji se tijekom vikenda održavao u Kanadi policija je preventivno uhitila više od 100 ljudi, rečeno je. Nije bilo podataka o smrtno stradalima ili ozbiljno povrijeđenima, ali policija u Torontu tvrdi da toliko nasilja još nije viđeno u njihovom gradu. Zapaljena su najmanje četiri policijska automobila, razbijani su prozori u financijskom dijelu grada, izlozi brojnih dućana su razbijeni, a bilo je i krađa.

Dio prosvjednika pokušavao je bezuspješno probiti zaštitnu ogradu koja je postavljena kao osiguranje skupa svjetskih moćnika.

- Ta ograda simbolizira sve što je loše u ovoj zemlji. Postavili su ogradu i potrošili milijardu dolara za svoj skup - kazao je za CNN Rolf Gerstenberger, jedan od gnjevnih prosvjednika.

Za obračun s prosvjednicima bilo je zaduženo čak 19.000 policajaca.

Ključne riječi

Komentara 40

LI
lietuva
17:37 27.06.2010.

Da su ti klinci u socijalizmu, za kojim toliko žude, sada bi crnčili na ljetnoj radnoj akciji.

RE
rezonancija
17:44 27.06.2010.

tek je pocelo....grcka...francuska,italija kanada...pohlepne bankarske svinje zele iscijediti i posljednji cent od obicnih ljudi...ali svinju tjera pohlepa a ne razum...svinje same trce u autodestrukciju...

GG
Goran_goro
12:19 27.06.2010.

Koji komunisti? Najveći komunjare su Obama i ekipa unutra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije