Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ročište

Nevenki Jurak i Aniti L. Papeš određen jednomjesečni pritvor

jurak
Foto: Screenshot: HTV
1/3
11.08.2010.
u 11:47

Sudac istrage odredio je mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Po završetku ročišta obje su prepraćene u Remetinec.

Nevenki Jurak i Aniti Lončar Papeš sudac istrage odredio je mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Po završetku ročišta obje su prepraćene u Remetinec.

Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi media koja je s državnim tvrtkama sklapala milijunske poslove, bliska prijateljica Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a, uhićena je u ponedjeljak u Primoštenu i sprovedena na ispitivanje u sjedište USKOK-a.

Uz Nevenku Jurak, policija je na ispitivanje istražiteljima USKOK-a prepratila i Anitu Lončar Papeš, zaposlenu u Fimi mediji, te Bojana Dimića, vlasnika tvrtke Onida. Istražujući malverzacije u državnim tvrtkama, USKOK i policija utvrdili su i nezakonitosti u poslovanju između tvrtki Nevenke Jurak i Bojana Dimića. Uz spomenutu zaposlenicu Fimi medije, USKOK ih sumnjiči da su se udružili kako bi ostvarivali naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge. Posljedica mutnih poslova bila je, naravno, financijske prirode te su, jednostavno rečeno, na kraju strpali u džep čak 16,5 milijuna kuna!

Uhićenjem "uspješne" poduzetnice povećao se popis osoba čiji su prsti umočeni u pekmez, a uživali su izuzetno povjerenje bivšeg premijera Ive Sanadera. Prije desetak dana, podsjetimo, u Remetincu je zbog mita završio i Željko Kljaković Gašpić, bivši član HEP-ove uprave, blizak bratu nekadašnjeg šefa Vlade don Vinku Sanaderu koji je, prema tvrdnjama hepovaca, svojedobno aktivno sudjelovao u kreiranju kadrovske križaljke u poduzeću.

Komentara 53

OB
-obrisani-
15:46 11.08.2010.

Pa kako če te čestite i plemenite Hrvatice koristiti svoju zbrinutost i stečenu imovinu kada jim se smeta sa nekim pritvorima i potjerama..Zar su se cure u krvi zbrinjavale zato da bi se sada neki nad njima izžiljavali ?

US
U srcu
13:08 11.08.2010.

ja unaprijed osuđivam jer znam da policija i pravosuđe rade po diktatu politike

PG
praseca gripa
12:30 11.08.2010.

Fascinantna slika! Bas odgovara vremenskim prilikama i godisnjem dobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije