Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIST

Neuspjeli bombaš s Time Squera prvi put na sudu

Faisal Shahzad - crtež sa suđenja
REUTERS
19.05.2010.
u 11:32

Od uhićenja je Shahzad američkim vlastima, kako same tvrde, dao vrijedne informacije.

Amerikanac pakistanskog podrijetla Faisal Shahzad (30), koji je optužen za pokušaj aktiviranja automobila bombe na Times Squareu u New Yorku, pojavio se jučer  prvi put na sudu. Tom se prilikom nije izjasnio po pet točaka optužnice s kojima se suočava.

Od uhićenja je Shahzad američkim vlastima, kako same tvrde, dao vrijedne informacije. On im je rekao da su pakistanski talibani odgovorni za napad. Američki ministar pravosuđa Eric Holder rekao je da su protekloga tjedna istražitelji uhitili tri osobe tijekom pretraga u četiri savezne države, a koje su povezane sa Shahzadovim neuspjelim bombaškim napadom.

Američke vlasti navode i kako je Shahzad rekao da je obučavan u Vaziristanu, plemenskoj regiji na sjeverozapadu Pakistana.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:02 19.05.2010.

u americi svaki drek moze dobit putovnicu usa

OB
-obrisani-
16:28 19.05.2010.

Nadam se da u toj saveznoj državi imaju smrtnu kaznu i da će neuspjeli bombaš imati “vrlo uspješnu“ stolicu na struju. tako da i potencijalni bombaši imaju priliku vidjeti kako završavaju ovakvi divljaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije