Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izolacija općine

Neum traži poseban trak na granici s Hrvatskom

Živko Matuško Neum
Frano Matić/Večernji list
07.01.2013.
u 17:39

"Time bi omogućili brzi prijelaz granice unatoč strogom nadzoru po schengenskim standardima", piše u pismu načelnik Neuma Živko Maštruko

Načelnik Neuma Živko Matuško zatražio je da se uvede poseban cestovni trak na granici za stanovnike Neuma kada se uvede schengenski režim, piše Bitno.ba.

Matuško dodatno traži i da se sagradi prometnica prema unutrašnjosti BiH jer strahuje od izolacije mjesta. "Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja ove godine na graničnim prijelazima kod Kleka i Bistrine između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske tražimo da se uredi poseban trak za osobna vozila s neumskim registarskim oznakama. Time bi se omogućio brzi prijelaz granice unatoč strogom nadzoru po schengenskim standardima", piše u pismu načelnika Matuška koje je uputio predsjedniku Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi, predsjedniku vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denisu Lasiću te dužnosnicima HDZ-a BiH.

Načelnik je nezadovoljan činjenicom što vlasti BiH pregovore s Hrvatskom o tim pitanjima vode bez predstavnika općine. "Prolaz kroz Neum bez sudjelovanja i dogovora s lokalnom vlasti, to za Hrvate u općini Neum predstavlja i najgrublje nasilje", piše u pismu Maštruko te traži da se vlasti BiH brinu o jugu Bosne i Hercegovine kao što "Hrvatska vodi računa o jugu Hrvatske".

>>BiH geodeti krivotvorili granicu!

Komentara 20

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:25 07.01.2013.

A kako ce tek biti kad se izgradi most ka Pelejscu, ciju izgradnju je ovaj gospodin svim srcem podrzavao.

DE
dejure
19:59 07.01.2013.

Tamanite, od svega toga nitšta, kad crveni ukinu granice unutar YU - regiona i šire, sve će to bit jedna velka eYU rope fedeRACIJA

Avatar Django
Django
18:03 07.01.2013.

To nije tema za Hrvatsku. Tema bi bila posebna traka za Hrvate iz Dubrovnika, Pelješca, Korčule, Mljeta, kao i strane turiste koji ljetuju u Hrvatskoj. Dvadeset automobila dnevno iz i u Neum nisu tema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije